Ţigări de contrabandă şi un vehicul confiscate de poliţiştii suceveni

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul cu ghinion pentru un tânăr de 28 de ani, din comuna Bilca. Asta după ce o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama l-a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Vatra Moldoviţei. În urma controlului autovehiculului, oamenii legii au identificat în portbagaj o geantă tip voiaj, în care se aflau 690 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, cu şi fără timbru fiscal, bunuri pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Produsele din tutun, în valoare de circa 7.600 lei, au fost confiscate, iar autoturismul condus de către tânăr a fost indisponibilizat la sediul poliţiei până la finalizarea cercetărilor derulate în dosarul penal întocmit pe numele său sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

O oră mai târziu, acelaşi echipaj de poliţie a oprit tot pe DN 17A, un autovehicul cu remorcă condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care efectua transportul mai multor persoane din România spre Italia. În urma controlului bagajelor, într-o cutie din carton, au fost identificate 220 de pachete cu ţigări, fără timbru fiscal, bunuri ce aparţineau unui bărbat de 66 de ani, din comuna Cârlibaba. Produsele din tutun, în valoare de circa 2.420 de lei au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluţionat procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI