În cadrul competiţiei „Let‘s Get Green !”

Menţiune pentru Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfăşurat „Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiţie naţională dedicată unităţilor de învăţământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil faţă de mediu.

Potrivit unui comunicat de presă, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a câştigat în cadrul competiţiei o menţiune, fiind premiată cu 2.250 euro, bani care vor fi utilizaţi pentru a oferi elevilor condiţii mai bune de învăţare, în funcţie de nevoile specifice ale acestora.

Premiul cel mare al concursului, o transformare a şcolii câştigătoare în valoare de 15.000 de euro, a fost câştigat de Şcoala Gimnazială Doba din Satu Mare.

Au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare şi 3 menţiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Premiile au fost oferite de Kaufland România, valoarea totală a premiilor acordate fiind de 69 250 euro.

De asemenea, Green Point Management a acordat un premiu  special, în valoare de 5000 euro, pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Lista câştigătorilor este disponibilă pe letsgetgreen.ro.

„Suntem convinşi că experienţele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinţii şi profesorii din toate şcolile participante, lecţiile învăţate şi contribuţia adusă la crearea unei noi generaţii de cetăţeni mai responsabili faţă de natură, însumează un câştig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului.

Remarcăm mobilizarea şi capacitatea de organizare exemplară de care toate şcolile participante au dat dovadă, depăşindu-ne cu mult aşteptările, câştigând astfel toată admiraţia noastră. Am demonstrat că deşeurile au valoare, pot fi colectate separat şi există dorinţă şi implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare şi reciclare. Mulţumim tuturor pentru munca depusă şi sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului” a declarat Andrei Coşuleanu, Project Manager „Let’s Get Green!”.

La nivelul judeţului Suceava, au fost implicate 16 şcoli, 4214 de elevi, 84 de profesori şi 1643 de părinţi au luat parte la activităţi de formare, au fost colectate 27609 kg de ambalaje şi 5440 kg de deşeuri electronice, 1003 flori şi 1482 de puieţi au fost plantaţi.

„Let’s Get Green!” este organizat de echipa „Let‘s Do It, Romania!” şi este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management şi Ecotic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: