Simpozion „Un secol de vibraţie românească. Boroaia 1918-2018”

Sâmbătă, 9 iunie, în localitatea Boroaia s-a desfăşurat simpozionul „Un secol de vibraţie românească. Boroaia 1918-2018”, printre participanţi numărându-se colonel Ionel Postelnicu, comandantul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, locotenet-colonel dr. Ilie Nuţu, cpt. Gheorghiţă Monoranu şi un grup de elevi din cadrul aceleiaşi şcoli militare. În cadrul simpozionului au fost susţinute prelegeri despre semnificaţia anului 1918 în istoria poporului român şi au fost aduse în atenţia publicului cele mai noi cercetări legate de evenimente, acţiuni şi personalităţi militare din localităţile Boroaia şi Fălticeni care s-au remarcat în Primul Război Mondial.

Locotenet-colonel dr. Ilie Nuţu a prezentat o expunere cu tema „O sută de ani de viaţă militară la Fălticeni”. Materialul a surprins şi cei 100 de ani de istorie militară din urbea de pe Şomuz, începând cu înfiinţarea Regimentului 16 Dorobanţi la 1 martie 1917 şi până la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, la 1 noiembrie 2008. S-a pus accent pe contribuţia Regimentului 16 Dorobanţi (în a cărui cazarmă funcţionează şcoala Jandarmeriei Române) la realizarea visului poporului român, Unirea de la 1 Decembrie 1918.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: