Interzis lipitorilor de afişe şi prietenilor partidului

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, în Parlament, la votul final privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii că există riscul ca România să piardă tot ce are în momentul de faţă dacă în conducerea acestui fond vor fi numiţi lipitori de afişe sau prieteni ai partidelor şi nu specialişti adevăraţi.

Băişanu a spus că prin acest fond, dacă va fi administrat corect de specialişti, există şansa salvării României.

 „Avem posibilitatea de a salva România prin tot ceea ce vom reuşi să facem prin acest fond dacă vom aduce specialişti în adevăratul sens al cuvântului, care să conducă această instituţie. Dacă vom numi lipitori de afişe sau prieteni ai partidelor, lucrurile se vor sfârşi grav”, a spus deputatul sucevean.

El a subliniat că îşi doreşte din tot sufletul ca acest fond să rămână al statului român, iar România să profite de acesta.

„Îmi doresc ca ceea ce cred că se poate întâmpla negativ să nu se întâmple, şi anume să ajungem în situaţia în care, peste câţiva ani, să nu mai avem nimic din ceea ce avem în momentul de faţă”, a conchis Băişanu.

Legea prin care e înfiinţat „Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, format din 33 de companii de stat şi cu un aport în numerar de 9 miliarde de lei, a fost aprobată miercuri de Camera Deputaţilor, cameră decizională. Deputaţii au adoptat miercuri, cu 174 de voturi „pentru”, 98 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Dacă intră în vigoare, legea va avea efecte majore asupra deficitului bugetar, va trece companiile de stat sub control politic total şi va include în Fond, pe lângă firmele rentabile, şi companii cu pierderi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: