Conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei PSD Suceava a fost amânată şi va fi reprogramată

Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Suceava programată pentru data de 22 iunie a fost amânată şi va fi reprogramată, cel mai probabil în toamna acestui an.

Conducerea centrală a PSD a decis să amâne conferinţele judeţene de alegeri în organizaţiile care au conduceri interimare, au declarat surse din partid pentru News Bucovina.

Potrivit surselor citate în mai multe judeţe nu s-au finalizat conferinţele locale de alegeri, iar în aceste condiţii s-a decis amânarea organizării conferinţelor judeţene.

„Va fi stabilit un alt calendar de organizare a conferinţelor judeţene, cel mai probabil, în toamna acestui an”, au menţionat sursele citate.

La Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Suceava ar fi urmat să participe şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Organizaţia judeţeană PSD Suceava urma să organizeze, în 22 iunie, alegeri interne după doi ani de interimat asigurat de senatorul Ioan Stan după ce, în urma alegerilor locale din 2016, preşedintele de atunci al organizaţiei, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit din funcţie de Liviu Dragnea pentru că PSD nu a recâştigat preşedinţia CJ Suceava.

Alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene Suceava ar fi trebuit organizate de mai mult timp, dar s-a aşteptat modificarea Statutului partidului care prevedea alegerea preşedintelui organizaţiei prin votul tuturor membrilor de partid, procedură care a fost considerată greu de realizat.

Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost anunţată doar candidatura senatorului Ioan Stan, preşedinte interimar din iulie 2016.

Cele 18 funcţii de vicepreşedinte ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache şi deputaţii Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici şi Alexandru Rădulescu, membrii organizaţiei care fac parte din Guvern, respectiv ministrul Educaţiei, Valentin Popa, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, şi Rădăuţi, Nistor Tătar, dar şi liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean, Mihai Grozavu.

De menţionat este că Ioan Stan vizează în 2020 funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, potrivit anunţului făcut de acesta la CEx al PSD Suceava desfăşurat la Dumbrăveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: