Angajatorii suceveni pot primi câte 1.350 de lei pe lună pentru fiecare absolvent luat în stagiu

> Dacă demisionează în perioada de stagiu de 6 luni, absolventul va fi obligat să plătească cheltuielile de pregătire profesională

Firmele din Suceava care iau absolvenţi ca stagiari beneficiază de un sprijin real din partea statului, informează Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava. „Prin încheierea unei convenţii cu AJOFM Suceava, angajatorul care încadrează absolventul şi organizează o perioadă de stagiu de 6 luni la locul de muncă, poate deconta, lunar, 1.350 lei pentru fiecare absolvent cu studii superioare, pe toată durata stagiaturii”, reliefează responsabilul AJOFM. Anca Capverde precizează că, în vederea accesării acestei facilităţi, angajatorul trebuie să încheie un contract de stagiu cu absolventul. Acesta este anexă la contractul individual de muncă cu durata determinată de 6 luni, tânărului desemnându-i-se şi un mentor din rândul salariaţilor calificaţi în domeniul de debut profesional al absolventului. Scopul este acela de a-l ajuta pe stagiar să atingă nivelul de competenţe şi deprinderi practice vizate de angajator. Mentorul poate coordona concomitent 3 stagiari şi va face parte din comisia de evaluare a absolventului. În cazul în care, la finalul perioadei de stagiu, respectivul absolvent nu promovează etapa de evaluare, contractul individual de muncă încetează exclusiv, printr-o notificare scrisă, fără preaviz. Pe de altă parte, Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, subliniază că atunci când demisionează în perioada de stagiatură stabilită prin actual adiţional, stagiarul va suporta cheltuielile de pregătire profesională.

 Stagiatura absolvenţilor cu studii superioare este o măsură de stimulare a angajatorilor şi de compensare a lipsei de experienţă a celor care s-au hotărât să debuteze în cariera profesională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: