A doua ediţie a Superbet Castorii Suceava Streetball

În parcarea Iulius Mall Suceava va avea loc sâmbătă şi duminică, 16 – 17 iunie a.c., a doua ediţie a Superbet Castorii Suceava Streetball, eveniment dedicat celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3×3, care începând de la Tokyo 2020 se va afla în programul Jocurilor Olimpice.

„Înscrierile pentru turneu se fac doar online, pe www.3la3.ro, site-ul oficial al competiţiei, începând de luni 11 iunie, de la ora 15.00, în limita a 50 de echipe înscrise până astăzi, 13 iunie, ora 23.00. Fiecare echipă poate fi alcătuită din minimum trei şi maximum patru jucători”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, cei mai buni jucători de baschet 3×3 din ţară sunt aşteptaţi să îşi reunească forţele în cadrul evenimentului Superbet Castorii Suceava Streetball, iar copiii de la echipele de baschet din oraş se vor putea duela în premieră la categoriile baby (sub 10 ani) şi mini (sub 12 ani).

Organizatorii au menţionat că turneul este inclus în calendarul FIBA 3×3 şi toţi jucătorii care vor participa la eveniment vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking.

Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, şi pentru stabilirea poziţiei României în clasamentul pe naţiuni, care contează în lupta pentru calificarea la competiţiile internaţionale.

Evenimentul este unul interactiv, iar spectatorii vor avea porţia lor de distracţie rezervată pe parcursul competiţiei. Aceştia pot participa la concursuri cu premii sau la alte activităţi care vor fi organizate la Iulius Mall în cele două zile de competiţie.

„Oraşul Suceava se va afla în dispută de la distanţă cu oraşul Caracal, acolo unde are loc în acelaşi timp o altă etapă din circuitul naţional de baschet 3×3. Organizatorii de la Sport Arena Streetball au iniţiat 3×3 City Challenge, un duel al oraşelor cu mai multe probe, prima dintre ele chiar la înscrieri. Punctul urmează să fie adjudecat de oraşul în care se atinge mai repede numărul limită de echipe sau cel în care se înscriu mai multe echipe (în caz că nu se atinge limita)”, mai arată sursa citată.

Evenimentul Superbet Castorii Suceava Streetball este organizat de Sport Arena Streetball, cu sprijinul Iulius Mall şi al clubului sportiv Castorii Suceava şi este susţinut de Primăria Municipiului Suceava. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: