230 de copii din 17 şcoli ale judeţului Suceava au participat cu desene la expoziţia-concurs „Vis de copil în casa bunicilor”

 La Muzeul Etnografic Hanul Domnesc a avut loc miercuri, 6 iunie a.c., vernisajul expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”. Expoziţia se află la cea de a XXII-a ediţie, fiind organizată de către Serviciul Etnografie.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, anul acesta au participat cu desene 230 de copii din 17 şcoli ale judeţului Suceava, iar tema propusă de organizatori a fost „Pânza ţesută – cămaşa cusută”.

Comisia de jurizare care a decis acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii a fost formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului.

Astfel, preşedinte de comisie a fost inspector Arte – Loredana Ceică de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, secretar – prof. Cătălin Chifan de la Col. de Artă „C. Porumbescu”, membri – prof. Roxana Bliorţu de la Col. de Artă „C.Porumbescu”, prof. Mihaela Beldeanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 şi muzeograf Maria Cruşninschi – Serviciul Etnografie.

Premiile pe categorii de vârstă (7 – 11 ani respectiv 12 – 15 ani) s-au acordat astfel:

Premiul I: Poamăneagră Ştefania Miruna – Şc. Gimn. Nr. 10, cl a IV-a B, Hriţuleac Simona Ioana – Col. de Artă, cl. a II-a, Slusariuc Sabina – Col. „Ştefan cel Mare”, cl. a VII-A, Bologa Diana Ştefania – Col. de Aartă, cl. a IX-B.

Premiul II: Murariu Maria Isabella – Col. de Artă, cl. a II-a, Solomon Magdalena – Şc. Gimn. Nr. 10, cl IV-a B, Rusu Mălina – Palatul Copiilor, cl. III-a, Domşa Denisa – Col. „Ştefan cel Mare, cl. a V-a, Strîmbeanu Elena – Col. „Ştefan cel Mare, cl. a VI-a, Stoenescu Anubis Claudia – Col. de Artă, cl. a VI-a.

Premiul III: Poenaru David – Şc. Gimn. Nr. 10, cl a III-a C, cl. preg. C Albinuţele isteţe – Şc. Gimn. Nr.1, Costiuc Alina Elena – Col. de Artă, cl. a IX-a, Vatamanu Alexandra – Col. de Artă, cl. a VI-a B, Cimpoi Diana – Col. de Artă, cl. a VII-a B.

 „Premiile acordate de către Muzeul Bucovinei au fost în valoare de 1800 lei. Organizatorii au acordat şi 34 de menţiuni, câte 17 pentru fiecare categorie de vârstă”, a precizat sursa citată.

Expoziţia-concurs de desene organizată la Hanul Domnesc va putea fi vizitată în perioada 6 – 18 iunie, de marţi până duminică, între orele 10 – 18. (M.T.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!