Cu un proiect ce presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în oraşul Suceava

Studenţi de la USV, în finala naţională a unei importante competiţii de antreprenoriat

O echipă formată din cinci studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a ajuns în finala unei importante competiţii de antreprenoriat cu un proiect ce presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în oraşul Suceava.

Potrivit unui comunicat al USV, în perioada 22-23 mai, la Bucureşti, s-a desfăşurat finala naţională a celei mai importante competiţii de antreprenoriat din ţară, „Company of the year 2018”, organizată de Junior Achievement România.

În urma parcurgerii mai multor etape, echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, „Urban Bike Suceava”, a fost una din cele 11 echipe finaliste la secţiunea studenţi, dintr-un total de 300 de echipe înscrise în competiţie (secţiunile elevi şi studenţi).

„Proiectul echipei USV presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în oraşul Suceava. Bicicleta poate fi ridicată din punctul A şi returnată în punctul B, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unei aplicaţii uşor de utilizat. Iniţial, se descarcă gratuit aplicaţia, apoi se selectează bicicleta pe care clientul doreşte să o ridice, iar aplicaţia utilizează tehnologia Bluetooth a telefonului pentru a debloca electronic bicicleta din suport” a arătat sursa citată.

Echipa a fost alcătuită din Filip Alina Alexandra, Guluţă Remus, Scutariu Mihaela Bianca, Tapalagă Maria-Cătălina şi Ţaran Ana Maria, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, studenţi coordonaţi de conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuţă.

„Suntem la prima participare la această competiţie şi a fost onorant să ajungem în finală. Personal, am fost selectat şi în susţinerea unui webminar cu tema Marketing şi cercetarea de piaţă, în cadrul Incubatorului JA Bizz Factory, ce a precedat finala. Am văzut proiecte deosebite atât la secţiunea elevi, cât şi la cea destinată studenţilor. Participanţii au dat dovadă de pasiune, creativitate şi adaptare la noile tehnologii. Acestă competiţie, gestionată de Junior Achievement România, este benefică studenţilor deoarece le confirmă, chiar înainte de angajare, că ceea ce fac ei la ore se aplică şi în practică, cerinţele acestei competiţii fiind similare cerinţelor proiectului de grup pentru activitatea pe parcurs la disciplinele din domeniul Marketingului sau Antreprenoriatului. Anul acesta am participat în cadrul competiţiei cu trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor” a precizat conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuţă. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: