Reprezentanţi ai Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Hebei, China, în vizită la USV

În contextul organizării de către Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din USV a două evenimente internaţionale – Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard & Soft (20 – 27 mai 2018, a XXV-a ediţie) şi Conferinţa Internaţională „Development and Application Systems” (24 – 26 mai 2018, a XIV-a ediţie) –, USV a primit vizita reprezentanţilor Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Hebei, China.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, la întâlnirea care a avut loc miercuri, 23 mai, au participat prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu relaţii internaţionale, prof. Liu Guoqiang, coordonatorul echipei de studenţi ai Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Hebei, participantă la concursul internaţional studenţesc Hard & Soft, Fan Jinling, director adjunct al Centrului pentru Inovare şi Antreprenoriat şi antrenor 1, şi conf. univ. dr. Wang Zhenzhou, antrenor 2.

„Partenerii chinezi şi-au exprimat satisfacţia cu privire la buna organizare a concursului Hard & Soft, declarând că studenţii chinezi sunt încântaţi de participarea la acest eveniment şi speră să facă faţă temei-proiect propusă de juriul internaţional. Aceştia au menţionat faptul că îşi doresc să devină participanţi permanenţi ai acestui concurs internaţional” a arătat sursa citată.

Reprezentanţii celor două universităţi au discutat despre mobilităţile studenţilor şi despre participarea la concursurile studenţeşti internaţionale pe care ambele universităţi le organizează.

În acest sens, Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hebei va invita să participe studenţi şi cadre didactice din USV la concursul internaţional în domeniul roboticii, desfăşurat anual în Hebei.

Totodată, părţile au convenit să identifice resursele necesare pentru a susţine mobilităţile studenţilor de un semestru sau de un an la universitatea parteneră, urmând să semneze un acord în acest sens în lunile următoare.

Cele două universităţi intenţionează să ofere, anual, pe bază de reciprocitate, unui anumit număr de studenţi, masteranzi şi doctoranzi, posibilitatea de a urma stagii de formare, cercetare sau de practică în instituţia parteneră. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: