La Universitatea „Ştefan cel Mare”

Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard&SOFT, la ediţia a XXV-a

> Anul acesta s-au înscris 16 echipaje, dintre acestea 9 fiind din România, iar celelalte din Ucraina, Republica Moldova, Republica Serbia, Germania şi China >Anterior, în Suceava, peste 1.000 de studenţi, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, „s-au confruntat cu provocări tehnice spectaculoase”

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 20-27 mai 2018, Concursul internaţional studenţesc de calculatoare Hard&Soft, aflat la cea de-a XXV-a ediţie. Potrivit organizatorilor, Hard&Soft este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software, cât şi cele de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte 4 studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. Acestea „solicită cunoştinţe avansate din domeniile ştiinţa calculatoarelor, inginerie electronică şi automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare, dar nu numai”, se reliefează într-un comunicat de presă al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a USV.

Concursul a debutat în 1994 cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, preşedinte al juriilor primelor nouă ediţii ale concursului. Începând cu anul 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, din Irlanda. La ediţia 2018 a concursului s-au înscris 16 echipaje. Dintre acestea 9 sunt din România, respectiv din Cluj-Napoca şi Oradea cu câte un echipaj, precum şi din Bucureşti, Timişoara şi Suceava, cu câte două echipaje. Participarea au confirmat-o şi 7 echipaje din străinătate, adică cele din Cernăuţi şi Viniţa, ambele din Ucraina; Chişinău din Republica Moldova, cu două echipaje; Novi Sad din Republica Serbia; Ilmenau din Germania şi Hebei din China.

Anul acesta, juriul concursului este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda, în calitate de preşedinte; Ciaran MacNamee de la aceeaşi universitate; Nela Olsarova şi Nicolae Foica de la ServiceXpert GmbH Munchen-Germania; Claudine Lecocq şi Jean Michel Duthilleul de la Universitatea Lille, Franţa, în calitate de membri. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, însumând peste 1.000 de studenţi, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat la Suceava cu provocări tehnice spectaculoase. „Concursul Hard&Soft a devenit o competiţie internaţională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti europene. Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu – un adevărat spectacol al unor aplicaţii puse în funcţiune – va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 25 mai 2018. Susţinerea partenerilor va contribui la reuşita acţiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un beneficiu de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene”, se precizează în comunicatul de presă al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Manifestarea beneficiază de sprijin din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, Primăriei Municipiului Suceava, Consiliului Local Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme implicate activ în încurajarea şi afirmarea tinerilor care se formează în Universitatea „Ştefan cel Mare”, prin competiţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: