Ion Lungu, în costum naţional, a sărbătorit Ziua Europei la Bethleem

> Edilul-şef al Sucevei s-a aflat alături de oficiali europeni, palestinieni şi români > Pelerinii din Suceava au prezentat iile tradiţionale în cadrul unei parade pe muzică populară românească

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat în vizită în Palestina, unde a semnat, luni, protocolul de înfrăţire între municipiul Suceava şi oraşul Bethlehem, a participat, marţi, la o acţiune de marcare a Zilei Europei care se sărbătoreşte în data de 9 Mai.

Primarul Ion Lungu, îmbrăcat în costum naţional, a spus că a sărbătorit Ziua Europei la Bethleem, alături de reprezentantul Uniunii Europene, Ralph Taraf, primarul municipiului Bethlehem, Anton Salman şi reprezentantul României în Palestina, Cătălin Ţîrlea.

El a menţionat că la standul românesc a fost sărbătorită cu acest prilej ia românească şi au fost degustate produse gastronomice româneşti.

„Pelerinii din Suceava au purtat, în majoritate, ii frumoase tradiţionale şi am realizat o paradă a acestora pe muzică populară românească, lucru foarte apreciat de cei prezenţi” a menţionat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Homo_Bukowinensis says:

  National-național,da’ ce nație reprezintă,totuși, domnul Lungu, acolo? Deoarece iaca,mai jos,cărei nații aparține rubașka pe care domnul Lungu o poartă cu titlu de „ie bărbătească bucovineană”,monstruozitate, nu numai ca abstracțiune care desemnează un vomitiv kitsch bulbăcesc,dar și ca obiect in sine,complet străin spiritului popular românesc din spațiul in legătură cu care dumnealor fac spume inflaționiste la gură ca fiind „Bukowina”…
  Iată modelele „nationale”:
  http://prntscr.com/jghf5g
  http://prntscr.com/jghfmr
  http://prntscr.com/jghgfv
  http://prntscr.com/jghwrw
  http://prntscr.com/jgkw8b
  http://prntscr.com/jgl39b
  Deci o rubașkă de lăutar ukrainean,o corcitură între cromatica excesivă a „costumului” feminin cu flori cât balega de vacă,insultând percepția estetică dar și echilibrul specific natiei române,și hidoșenia unui model străin,o creație industrială a unui grup etnic fără simboluri proprii, deoarece încă nu le-a asimilat pe cele furate…
  Pentru comparație,pentru cine ar vrea să știe care este modelul de urmat,iată mai jos un exemplu de costum popular bărbătesc bucovinean,doar un model local,caracterizat de sobrietate și echilibru cromatic,purtat cu naturalețe ce către persoane care au in genetica lor inclusiv bucata de Bucovina luată cu japca de către purtătorii de rubașkă :
  http://prntscr.com/jghrrd
  Oare de ce se întâmplă acest sacrilegiu,cine îl încurajează? Niște politruci care s-ar pricepe la toate,imitatori de duzină ai unor modele la rândul lor contrafăcute,maeștri ai contrafacerilor culturale,sfertodocți și angrosiști parșivi ai patrimoniului cultural național pe care îl tratează ca pe o marfă de duzină,ca pe nește prostituate prestând în folosul lor politic,samsari de doi lei ai spiritului public,analfabeți scăpați la butoane,unși ai domnului Flutur,astăzi și mâine,el însuși promotor al imbecilei găselnițe numite „…ie bărbătească bucovineană…”,fără corespondent în tradiția populară românească.
  Care iși permite pentru că i se permite,de la slugă la slugi,ca între slugi cu identitate incertă,fără simțul rușinii…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: