După ce a vizitat sediul Finanţelor Publice de la Suceava

Ministrul Finanţelor a spus că ar renunţa la astfel de sedii impunătoare

> Aceasta în contextul în care activitatea se simplifică, se trece în online, iar CEC Bank va presta servicii pentru Finanţe

 Ministrul Finanţelor,  Eugen Teodorovici, a declarat,  vineri, la Suceava, după ce a vizitat sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, că îşi doreşte o altă abordare în legătură cu activitatea Finanţelor şi că e bine să se renunţe la aceste sedii impunătoare, în condiţiile în care activitatea va deveni online.

„Eu îmi doresc o altă abordare: nu mai vreau sedii din astea prin ţară, de structură de control. Este o dorinţă a mea ca să trăim acele zile când să nu mai avem nevoie de acele sedii” a spus ministrul.

El a arătat că sunt numeroase activităţi ale ANAF care trec în online, activitatea simplificându-se foarte mult, astfel încât nu mai este nevoie de aşa clădiri impunătoare.

Teodorovici a explicat că la persoane fizice se trece la declaraţia unică şi deja oamenii vor începe să primească acasă parolele, pentru a avea acces în spaţiul virtual. El speră ca, până la final de an, să se ajungă la 100% în online la persoane fizice, acum fiind doar 5%; potrivit lui, contribuabilii sunt stimulaţi să treacă în online primind reducere de 5%.

„Vom implica şi structuri bancare. CEC Bank se va implica în acest proces. Vom avea peste 1000 de birouri în plus la nivel local, birouri în care oamenii pot intra să-şi plătească dările la stat, că sunt persoane fizice sau juridice” a spus Teodorovici, care a menţionat că CEC va presta servicii în numele MFP din luna mai sau iunie a.c.

Potrivit lui, absolut orice serviciu de bun-simţ care este practicat în ţări din afara României trebuie să-l aibă şi România.

„Plecăm de la ideea de a construi pentru contribuabili, şi nu invers, să spunem că nu putem presta acest serviciu către contribuabili, pentru că sistemul de stat nu este în stare să îl facă. Nu. O face piaţa? Foarte bine, atât plătesc ca stat” a spus ministrul.

El consideră că CEC, fiind bancă de stat, va trebui să pună umărul la treabă şi în această direcţie, plecând de la ceea ce trebuie să primească un contribuabil ca servicii.

„Dacă în Spania primeşte 100 de servicii, iar la noi doar două, diferenţa de 98 cineva trebuie să o presteze. O poate face banca? Foarte bine” a spus ministrul.

Întrebat dacă se vor face restructurări în condiţiile în care se va trece în online, Teodorovici a răspuns că doreşte ca totul să fie simplificat şi că angajaţii ar urma să fie redistribuţi în zone care nu au acoperire de personal, cum ar fi sectorul vamal. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI