Descinderi ale mascaţilor la un post de poliţie din zona rurală a judeţului şi alte cinci locaţii

> Un angajat IPJ Suceava a fost dus la Parchet în calitate de suspect > În urma percheziţiilor efectuate, încă patru persoane au fost conduse la audieri

 Pe parcursul zilei de marţi, lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au procedat la efectuarea mai multor percheziţii, în baza unor mandate emise de Tribunalul Suceava.

Conform unui comunicat de presă, descinderile mascaţilor au avut loc în şase locaţii, printre care se numără şi sediul unui post de poliţie din zona rurală a judeţului. Celelalte s-au derulat la domiciliile unor persoane fizice şi la sediul unei persoane juridice. Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava. „După finalizarea percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse în vederea audierilor cinci persoane, una dintre acestea, lucrător de poliţie, având calitatea de suspect în cauză”.

Angajatul IPJ Suceava a fost pus sub control judiciar

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale rezultă că faptele care i se impută agentului de poliţie s-au derulat în perioada august – decembrie 2017. Lucrătorul MAI ar fi desfăşurat în mod continuu operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, încălcând dispoziţiile legislaţiei în vigoare. Concret, bărbatul este acuzat că „a administrat în fapt o societate comercială (în cadrul căreia nu deţine nicio calitate oficială) cu sprijinul soţiei sale, care a acţionat în unele cazuri ca persoană interpusă, în sensul că a prestat servicii funerare, a gestionat achiziţiile şi livrările efectuate de societate şi a efectuat plăţi şi încasări, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. A prestat servicii funerare complete sau parţiale (îmbălsămarea şi îmbrăcatul defunctului, asigurarea sicriului şi a accesoriilor necesare, transport funerar, livrare de coroane şi coşuri de flori etc. sau numai o parte din acestea) aferente unui număr de 43 de ceremonii de înmormântare. În plus, a vândut şi 35 de coroane funerare către diverşi clienţi, efectuând încasări şi obţinând şi în acest mod venituri”. La aceste acuzaţii se alătură faptul că, la finele lunii august 2017, agentul de poliţie a efectuat un transport mortuar la o ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul pe drumurile publice de pe raza localităţii Bălăceana, iar la începutul lunii septembrie a aceluiaşi an a efectuat transport mortuar la o altă ceremonie, conducând pe drumurile publice de pe raza localităţii Ilişeşti, deşi dreptul de a se afla la volan îi era suspendat în perioada respectivă. Ulterior, în urma audierilor de la sediul Parchetului, faţă de angajatul IPJ Suceava s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. „Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: