PMP Suceava strânge semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

> Marian Andronache: La Rădăuţi primarul a fost ales cu 11% din voturi; nu e nici reprezentativ şi nici legitim

 PMP Suceava a declanşat, marţi, o campanie de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat Anca Gâtlan, secretarul general al organizaţiei judeţene.

Ea a precizat că este o campanie care a început în 20 aprilie în toată ţara, iar PMP îşi propune strângerea a peste un milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi.

Gâtlan a arătat că Traian Băsescu a spus că, din cauza unor greşeli, s-a ajuns ca democraţia din România să fie afectată în mod direct, una dintre acestea fiind şi alegerea primarilor într-un singur tur, ceea ce s-a dovedit că nu a fost un lucru benefic.

Ea a dat mai multe exemple din ţară de alegere a primarilor cu o reprezentativitate scăzută.

„Este clar că acei primari nu sunt reprezentativi din punct de vedere electoral” a spus Gâtlan, care a arătat că nici nu se stimulează prezenţa la urne.

Gâtlan a mai anunţat că această campanie de strângere de semnături se va desfăşura până în luna iunie, urmând a fi distribuite şi pliante informative.

Preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache, a spus că preşedintele Traian Băsescu a recunoscut că a fost o eroare politică alegerea primarilor într-un singur tur.

„A recunoscut că a greşit şi că şi votul uninominal a fost o greşeală” a menţionat Andronache.

El a adăugat că PMP Suceava vrea să strângă cel puţin 30.000 de semnături în judeţ pentru revenirea la votul în două tururi.

Andronache a spus că dacă ar fi fost vot în două tururi în 2016, doar cinci primari din judeţ ar fi fost aleşi din primul tur.

El a spus că cea mai scăzută reprezentativitate este în Rădăuţi, unde primarul a fost ales cu 11% din voturi.

„Un primar ales cu 11% nu este reprezentativ pentru locuitori, putem spune că nu e nici legitim” a spus Andronache.

Întrebat dacă PMP nu mai susţine majoritatea din Consiliul Local Rădăuţi, el a spus că nu este nicio alianţă la Rădăuţi.

„Consilierii locali votează pentru nevoile cetăţenilor din Rădăuţi” a spus liderul PMP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: