Primarul Ion Lungu a prezentat la conferinţa Smart Cities de la Cluj-Napoca proiectele Sucevei privind transportul electric

> Avem încă mult de lucru pentru o administrare inteligentă de tip Smart City, apreciază edilul-şef

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la conferinţa Smart Cities, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din România, reprezentanţi ai unor importante oraşe europene precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

„Am prezentat, la panelul pe transport şi mobilitate, proiectele municipalităţii privind transportul electric: autobuze electrice, maşini electrice, biciclete electrice” a spus Lungu.

El a menţionat că mai este mult pentru ca Suceava să devină Smart City, dar drumul pe care s-a pornit este cel bun.

„Avem încă mult de lucru, dar suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte transformarea administrării oraşului nostru în una inteligentă de tip Smart City” a precizat Ion Lungu.

Municipiul Suceava a este singurul oraş din ţară care a primit asistenţă tehnică nerambursabilă prin „Smart Impact – Soluţii inovatoare pentru dezvoltare instituţională durabilă“, proiect cu finanţare europeană implementat alături de alte zece municipalităţi, pentru realizarea unui plan integrat de acţiune.

Planul integrat de acţiune cu o perioadă de implementare de 10 ani include aplicarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei şi transparenţei activităţii derulate de angajaţii Primăriei Municipiului Suceava, crearea unor modalităţi (platforme) de comunicare reală cu cetăţenii şi societatea civilă în vederea implicării acestora în procesul de consultare publică, monitorizarea şi evaluarea proiectelor implementate de administraţia publică locală, îmbunătăţirea colaborării între mediul de afaceri şi administraţia publică locală în vederea implementării, în parteneriat, a unor proiecte de dezvoltare a comunităţii locale, dezvoltarea unor studii de caz-pilot pentru cartiere din municipiul Suceava în care urmează a fi implementate proiecte care privesc în primul rând dezvoltarea sustenabilă şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru comunitatea locală şi identificarea de idei de proiecte care privesc dezvoltarea locală sustenabilă, identificându-se şi sursele de finanţare pentru implementarea acestor proiecte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. CARE TRANSPORT ELECTRIC CAND EL CUMPARA NISTE HARBURI PE MOTORINA DE LA TURCI???DEMAGOGIA SALVEAZA ROMANIA!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: