Primăria Fălticeni a organizat o acţiune generală de ecologizare a domeniului public

 >Primarul Cătălin Coman: Vrem să dăm un semnal că ar trebui să ne preocupe mai mult păstrarea curăţeniei în Fălticeni

Primăria Municipiului Fălticeni a organizat joi, 12 aprilie a.c., o nouă acţiune generală de ecologizare a domeniului public.

Astfel de acţiuni se desfăşoară anual în Fălticeni, primăvara şi toamna, cu mobilizarea a sute de elevi şi cadre didactice de la unităţile de învăţământ şi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”.

Acţiunea de joi a fost coordonată de Compartimentul de mediu cu sprijinul Sectorului de salubritate din cadrul Primăriei Fălticeni.

Curăţenia de primăvară a urmărit, în special, colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile de pe spaţiile verzi, rigole de scurgere, atât în interiorul municipiului, cât şi în suburbii şi pe principalele căi de acces în localitate.

În această perioadă, cu sprijinul şcolilor, vor fi plantaţi 600 de arbori (salcâm, paltin, frasin), în zone predispuse la alunecări de teren sau înzăpezire în timpul iernii.

„Ne bucurăm că există receptivitate din partea unităţilor de învăţământ pentru astfel de acţiuni organizate la nivel local. Vrem să aducem în atenţia fălticenenilor necesitatea colectării deşeurilor, dar mai ales vrem să dăm un semnal că ar trebui să ne preocupe mai mult păstrarea curăţeniei în Fălticeni. Le mulţumesc elevilor şi profesorilor care au fost prezenţi la această acţiune de ecologizare şi de plantare a arborilor. Activitatea vine să completeze acţiunile derulate la nivelul fiecărei şcoli în cadrul concursului iniţiat de Primăria Fălticeni, cu scopul de a implica întreaga comunitate în colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, un obiectiv foarte important pentru toţi fălticenenii în anii care vor urma” a declarat primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: