Grupul Rădăuţiul Civic salută reacţia promptă a CJ Suceava

> Administraţia judeţeană a intervenit sâmbătă şi duminică pentru repararea drumului DJ 178 C între Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus, după semnalul tras de organizaţia rădăuţeană

Grupul Rădăuţiul Civic a salutat reacţia promptă a CJ Suceava care a intervenit, sâmbătă şi duminică, pentru repararea drumului DJ 178 C între Rădăuţi- Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus după semnalarea făcută de această organizaţie.

Grupul Rădăuţiul Civic arată, într-un comunicat de presă, că după ce a sesizat situaţia gravă de deteriorare a acestui drum a observat reacţia promptă a Consiliului Judeţean din zilele de 31 martie şi 1 aprilie (sâmbătă şi duminică), menţionând că „ne bucurăm pentru acest lucru, chiar dacă plombările au fost făcute selectiv (probabil doar găurile foarte mari)”.

Grupul Rădăuţiul Civic a reclamat starea drumului DJ 178 C dintre localităţile Rădăuţi şi Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus şi a transmis, vineri, conducerii CJ Suceava şi primăriilor din Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi şi Bilca o scrisoare în care arată că acest drum este degradat, dar sesizează şi calitatea inferioară a lucrărilor efectuate. În sesizare, Grupul Rădăuţiul Civic arata că drumul judeţean 178C dintre localităţile Rădăuţi şi Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus se află într-o stare avansată de degradare.

„Pe acest traseu se regăsesc gropi de până la 10 centimetri adâncime şi lungi chiar şi de peste 2 metri” se arăta în sesizare.

 În adresa înaintată preşedintelui Consiliului Judeţean se menţionează că, la finalul anului 2017, o echipă de muncitori a plombat câteva gropi, însă acele lucrări lasă de dorit – realizate pe timp de ploaie, pe asfalt ud, fără nicio presă în urmă, unele „plombe” au sărit deja.

Semnatarii întrebau când va fi plombat acest drum, reprezentând o urgenţă, dar şi când va fi reabilitat prin turnarea unui covor asfaltic.

„Considerăm că o asemenea stare a drumurilor în anul 2018, în an de Centenar, într-un judeţ care doreşte să fie un etalon pentru regiune, are nevoie de serioase şi urgente îmbunătăţiri” se arăta în adresă.

Semnatarii încurajau autorităţile locale din cele trei comune să fie mai proactive, să depună proiecte şi să atragă finanţări externe pentru modernizarea infrastructurii de bază din comunele pe care le conduc, subliniind că, fără o infrastructură minimă, o comună nu se poate dezvolta. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: