Ieri dimineaţă

Circulaţie în condiţii de iarnă în judeţ

> Pe drumurile naţionale se intervenise toată noaptea

Circulaţia rutieră se desfăşura ieri în condiţii de iarnă, în tot judeţul Suceava.

Prefectul Mirela Adomnicăi a declarat că pe drumurile naţionale se intervenise toată noaptea de duminică spre luni şi nu s-au înregistrat blocaje, fiind însă înregistrat un caz în care drumul naţional DN 17 a fost blocat pe un sens, după ce un tir înmatriculat în Cluj, neechipat corespunzător, s-a răsturnat în comuna Păltinoasa.

Ea a spus că pe drumurile naţionale se acţiona pentru curăţarea zăpezii şi că s-a acţionat toată noaptea, imediat ce au început ninsorile.

Potrivit prefectului, în zona Cumpărătura, unde se formează de obicei blocaje din cauza zăpezii, se acţionează permanent pentru curăţarea carosabilului.

Ea a spus că a fost informată că principalele probleme sunt semnalate în localităţi, dar şi pe unele trasee de drumuri judeţene.

Ţinând cont de situaţia actuală, Poliţia recomandă şoferilor să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător; să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: