Televiziunea Română a dorit să organizeze una dintre semifinalele Eurovision la Suceava, pe banii Primăriei

> Ion Lungu: Nu puteam deconta legal decât jumătate din suma solicitată

Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, că municipiul Suceava nu mai găzduieşte una dintre semifinalele Eurovision organizate de Televiziunea Română.

„Noi am primit o solicitare să găzduim Eurovision. Cu mare plăcere, am răspuns că da” a declarat primarul.

El a spus că TVR a trimis un deviz, nu foarte mare, de 128.000 de lei.

„Din păcate, conform legislaţiei româneşti, noi nu putem suporta mai mult de jumătate din aceste cheltuieli” a spus primarul, care a menţionat că era vorba despre cheltuieli de genul diurnă, onorarii, comisioane, pe care nu le poate deconta Primăria.

„Primăria nu este sponsor. Sunt metode de decontare a acestor cheltuieli culturale. Noi puteam deconta legal circa 60.000 de lei” a explicat Ion Lungu.

El a mai declarat că a avut corespondenţă cu TVR în care s-a explicat partea privind asigurarea finanţării. „Ne-au spus că trebuie să dăm toată suma” a mai spus Lungu, care a menţionat că, în aceste condiţii, TVR a mutat semifinala respectivă în altă parte.

„Asta este. Ne pare rău, dar, până la urmă, ca primar, ca municipalitate, trebuie să apărăm respectarea legii. În ce situaţie jenantă ne-am fi putut afla să vină Curtea de Conturi şi să iau banii anul viitor de la TVR cu penalităţi?” a arătat Lungu.

Primarul a subliniat că a avut disponibilitate, deschidere, dar că de vină este legislaţia românească.

Întrebat cum se pot organiza semifinale Eurovision în alte oraşe, primarul a apreciat că este posibil să existe sponsori.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, selecţia naţională va avea cinci semifinale, organizate în cinci oraşe unite în Anul Centenarului, tema ediţiei din acest an a concursului muzical. Prima semifinală va fi organizată în 21 ianuarie la Focşani (în locul Sucevei, teatrul municipal), iar următoarele patru semifinale vor fi organizate la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: