Iniţiativa de modernizare a peste 4.300 de locuri de parcare, picată a treia oară în CL Suceava

>Aleşii PSD nu au agreat proiectul de hotărâre, întrucât acesta nu avea la bază Registrul spaţiilor verzi, document care urma a fi predat Primăriei pe 15 decembrie  >„Este decembrie, luna în care, teoretic, suntem cu toţii mai buni, vine Crăciunul, şi poate vom reuşi să votăm aceste parcări” a făcut apel viceprimarul Lucian Harşovschi >„Într-o primă şedinţă vom avea pe masă şi Registrul spaţiilor verzi, îl vom aproba, astfel încât să putem prinde parcările la fundamentarea bugetului pe anul 2018” a subliniat primarul Ion Lungu

Proiectul privind inventarierea locurilor de parcare din municipiul Suceava, în vederea modernizări acestora, nu a trecut nici la treia încercare de Consiliul Local. În condiţiile în care trebuia să întrunească două treimi din cele 23 de voturi ale consilierilor, propunerea legislativă a primit doar 15 opţiuni favorabile, cele ale membrilor PNL şi PMP, la care s-au adăugat cele ale ALDE. În ceea ce priveşte grupul politic PSD, patru  consilieri au fost „împotrivă”, trei aleşi s-au abţinut, iar unul a lipsit.

În susţinerea proiectului,  primarul Ion Lungu a ţinut să precizeze că, de pe 15 decembrie, va fi recepţionat Registrul spaţiilor verzi, iar în condiţiile în care se lucrează la fundamentarea bugetului pe anul 2018 a recomandat ca iniţiativa să fie aprobată, astfel încât susţinerea financiară să fie prinsă în cheltuielile bugetare din anul viitor.

Viceprimarul Lucian Harşvovschi a făcut apel la coarda sensibilă a opozanţilor de la PSD şi ALDE. „Este pentru a treia oară în care acest proiect este pus pe ordinea de zi a Consiliului Local. Este luna decembrie, luna în care, teoretic, suntem cu toţii mai buni, vine Crăciunul, şi poate vom reuşi să votăm aceste parcări”. Viceprimarul a menţionat că a prins în proiect modificările înaintate de aleşii social-democraţi şi că altele vor mai fi operate atunci când se va aproba proiectul final de amenajare a parcărilor.

Gabriel Buciac, consilier PSD, a spus că a sperat ca proiectul să nu figureze pe ordinea de zi, întrucât nu poate fi întocmit decât în baza Registrului spaţiilor verzi, care, la data şedinţei, adică ieri, încă nu era operaţional. El a opinat că, prin blamarea consilierilor social-democraţi, care s-au opus şi la primele două tentative de votare a proiectului de hotărâre, se doreşte învrăjbirea sucevenilor, deoarece şi PSD  are votanţii săi. Gabriel Buciac a recunoscut că în Suceava sunt necesare cât mai multe locuri de parcare, însă a accentuat că acestea trebuie făcute în mod în mod „sănătos, eficient şi modern, şi nu alandala”.

„Este un punct de vedere pe care îl respectăm. Dar cred că într-o primă şedinţă vom avea şi Registrul spaţiilor verzi pe masă şi îl vom aproba, astfel încât să putem prinde parcările la fundamentarea bugetului pe anul 2018” a subliniat primarul Ion Lungu, pus în faţa poziţiei aleşilor PSD.

Încă din luna iunie, viceprimarul Lucian Harşovschi  prezenta un proiect de modernizare a 342 de miniparcări de la parterul blocurilor ori din imediata apropiere a imobilelor de locuit, cu o suprafaţă totală de 66.931 mp, pe care pot fi lăsate 4.364 de maşini. Din totalul locurilor de parcare vizate, 1.087 se află în cartierul Burdujeni, 1.161 în cartierul Obcini, 1.755 în cartierul George Enescu şi în centru, iar 361 în cartierul Zamca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: