Flash

Mă tot gândeam ce să vă mai scriu ca să mă citiţi… Credeţi-mă, n-am atâta umor cât are ministrul agriculturii, Petre Daea. Aşa că vă invit să-i citiţi panseurile născute chiar din puţa (pardon, puţul) gândirii dumisale. Mai ales că zilele astea mulge ciobanii (pardon, oile) de prin judeţul nostru. Le caută pe alea cu care scria bădiţa Flutur pe munţi numele unui fost preşedinte. Dacă n-o fi fost mâncate între timp. Dar nu contează, că şi ele „are urmaşi”. Ca şi activiştii dinainte de 1989.  Dar vă las să lecturaţi fragmente din inteligenţa actualului ministru al agriculturii:

„Au stat în solarii cu foc, cu haine suplimentare peste ei, îmbracându-se suplimentar, îmbrăcându-se cu haine mai groase pe ei, cu mâinile. Legumele nu se fac decât în genunchi.”

„Pe agricultori îi trezeşte munca şi îi culcă oboseala.”

„Mi-aţi brodat intrarea cu produse pe care le faceţi aici.”

„Sunt acasă şi îmi doresc să dau răspunsurile acum sau mai târziu.”

„Nu dau respectul, îl port.”

„Eu nu sunt producător de vorbe, eu sunt producător de fapte.”

„Într-un nod îngust nu poate să intre toată apa din Prut şi atunci vor rămâne doar situaţiile neclare.”

„Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapumă cât ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plapumi în România pentru săracii aştia.”

„Domnule prim-ministru, pentru mine ziua este exactă, sarcina de asemenea. Sper ca în 31 martie să avem numai situaţii neclare.”

„O să mergeţi cu mine când vreţi ca să vă arăt în intimitatea cunoaşterii cum se poate determina o producţie de grâu văzând doar frunzele. Eu ştiu unde se caută spicul.”

„Oaia e o statuie vie. Lângă oaie găseşti o frunză, dar lângă frunză nu gaseşti o oaie.”

„Este jenant şi revoltător să iei un kilogram de carne de vacă cu 100 lei; poţi să cumperi o oaie sau o capră.”

„Eu când cad din pom, întâi mă uit dacă am coaste rupte, pe urmă mă scutur şi abia pe urmă încep să zbier, nu zbier înainte.”

„Aş vrea să fiu aşa cum sunt, dar nu pot în acest moment! Că lângă mine, acum, este un jurnalist eminent.”

„Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guiţatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, aşa cum spune legea!”

„Să preiei cu dibăcie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detaşezi cu putere de percepţie direcţiile de acţiune.”

„Mie nu-mi sună mintea: «ocupat»!”

„Dacă vreţi, vă iau cu mine pe teren, să vedeţi ce lume deşteaptă e în România! Da’ să ştiţi că nici io nu ştiu unde ajung!”

Adevărat grăit-a maestrul Daea. Pe data viitoare.

COSMIN LEAHU

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI