După eliminarea microbuzelor maxi-taxi 

Creştere cu 8% a numărului de călători cu autobuzele

>În perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, cu mijloacele de transport din municipiul Suceava au călătorit 13.348.431 de persoane,  inclusiv în cele 6 luni în care pe trasee au fost şi operatorii privaţi contractanţi  

 Societatea de transport în comun de persoane TPL Suceava a înregistrat mai mulţi călători.  Acesta după ce, pe 30 iunie a.c, au încetat contractele de delegare a gestiunii serviciului de  transport public local de persoane prin curse regulate încheiate cu transportatorii cu capital privat. De la această dată, unicul transportator a rămas TPL, iar potrivit Raportului de analiză şi evaluare ale gradului de respectare a criteriilor de performanţă privind efectuarea transportului public local întocmit de Serviciul „Autorizare activităţi comerciale” al Primăriei Suceava, în trimestrul al treilea al anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2016, numărul de călători a crescut de la 2.985.689 la 3.242.544. Conform sursei citate, creşterea este de 256.855 de persoane, adică de circa 8%. În municipiul Suceava, transportul maxi-taxi a fost efectuat, pe cinci trasee, de patru operatori privaţi, în cauză fiind Trans DMV Europa, Sory&Nel, Euro Tip şi Family. Contractele cu transportatorii particulari de persoane au fost încheiate pentru o perioadă de 5 ani, acestea expirând la 1 iulie 2016. Însă, înaintea expirării, printr-o adresă, firmele care fac transport în regim maxi-taxi au cerut Primăriei şi Consiliului Local să analizeze şi să aprobe prelungirea contractelor cu 2 ani şi 6 luni. Atunci s-a aprobat o prelungire de doar jumătate de an, după care, în decembrie 2016, s-a dat o perioadă de graţie de încă 6 luni. De fiecare dată, societatea de transport public local TPL, deţinătorul contractului pentru transportul regulat cu autobuze şi autobuze de capacitate redusă, societate la care unic acţionar este municipiul Suceava, a transmis Consiliului Local şi Primăriei că „până la achiziţionarea autobuzelor electrice nu are posibilitatea de a asigura necesitatea de transport public din municipiu”.

În perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, cu mijloacele de transport din municipiul Suceava au călătorit 13.348.431 de persoane,  inclusiv în cele 6 luni în care pe trasee au fost şi operatorii privaţi contractanţi.

Pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, municipiul Suceava ar putea accesa, pe Axa IV a Programului Operaţional Regional, 26,5 de milioane de euro. Câştigătorul competiţiei pentru asigurarea consultanţei în cadrul proiectului este asocierea de firme Eurocerad Internaţional şi RIA Design Consulting Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: