Campionii

Potrivit unor noi date furnizate de Eurostat, la nivel de UE, românii se găsesc în situaţia de a fi apreciaţi drept campioni ai sărăciei. Aşadar, România are cei mai mulţi săraci din Uniune, conform institutului european de statistică jumătate dintre ei fiind afectaţi de „lipsuri sociale şi materiale grave”, unu din doi români fiind „privat de elementele esenţiale unui trai minim”, faţă de 16% – media săracilor din întreaga UE. La acest capitol, cel mai bine stau suedezii (3%), finlandezii (4%) şi danezii (6%), iar la coada clasamentului aproape că ne întovărăşim cu vecinii bulgari (48%), apoi cu grecii (36%) şi maghiarii (32%).

Dacă priveşti în jur şi, poate, dibuind pe alţii care trăiesc mai prost ca tine, nu-ţi vine a crede cât de sărac eşti, iată că Eurostat a furnizat şi criteriile în baza cărora a efectuat evaluarea, deci criteriile care te ajută să decizi dacă eşti în sau sub standardele UE. Dintre ele, am spicuit doar câteva, despre care cred că se potrivesc multora dintre noi: (nu) faci faţă unor cheltuieli neprevăzute; (nu) eşti în stare să-ţi permiţi măcar o săptămână de vacanţă pe an; (nu) ai datorii (chirie, utilităţi, rate, credite); (nu) ai maşină; (nu) îţi permiţi haine şi încălţări noi; (nu) eşti în stare să dai bani, regulat, pe activităţi de recreere; (nu) ai parale de buzunar (aşadar, în plus, dincolo de cele pentru nevoile stringente)… Nu?! E clar că şi dumneata eşti campion în clasamentul răsturnat al ligii europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: