Serii fictive de şasiu la rezervările pentru înmatricularea autovehiculelor

 >Aflând că se va compara seria de la programarea online cu cea din dosar, aproape 100 de persoane nu s-au mai prezentat la ghişeele serviciului specializat >Cei care şi-au făcut deja rezervări pentru ianuarie şi februarie sunt rugaţi să urmărească site-ul Prefecturi, astfel încât să se poată reloca, în cazul eliberării unor locuri

 În urma măsurilor de eficientizare a activităţii Serviciului „Înmatriculări vehicule şi eliberare permise auto”, măsuri aplicate începând cu 4 decembrie, s-a constatat că, luni, nu au fost onorate toate rezervările online, atât în ceea ce priveşte înmatriculările definitive, cât şi pe cele provizorii. Astfel, potrivit situaţiei prezentate de serviciul amintit, în cazul înmatriculărilor provizorii, pentru cele 97 rezervări online s-au prezentat 49 de persoane, iar la înmatriculări definitive, din totalul de 156 rezervări online, revendicate au fost doar 112. Mirela Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava, este de părere că locurile cu pricina „au fost blocate cu rezervări pe serii fictive de şasiu”, iar în momentul în care au înţeles că se va verifica dacă seria de la programare corespunde cu cea din dosar, persoanele în cauză nu s-au mai prezentat.

Prefectul roagă persoanele care, din diferite motive, nu-şi pot onora programarea, să procedeze la anularea acesteia, în aşa încât locul eliberat să revină unui alt utilizator. „Îi rugăm pe cei care vor să se reprogrameze în avans să urmărească eliberarea locurilor. Cetăţenii trebuie să ştie că nu putem face noi anularea cu relocare pe locurile eliberate, întrucât nu avem de unde şti dacă persoanele care s-au programat şi pe care vrem să le relocăm au dosarul complet în vederea înmatriculării. Există posibilitatea ca maşina să nu treacă de verificarea RAR-ului, din anumite motive” a precizat Mirela Adomnicăi.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului „Înmatriculări vehicule şi eliberare permise”, în ciuda faptului că s-a anunţat că din 4 decembrie vor fi onorate doar programările online, la cele două ghişee se prezintă, în continuare, persoane fără programare, aglomerând spaţiul.

De precizat este că, în urma măsurilor dispuse de prefectul Mirela Adomnicăi, numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive s-a mărit de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghişee. În ce priveşte autorizarea provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, cu excepţia zilei de miercuri când, între orele 15 şi 18, se alocă 45 rezervări, exclusiv pentru persoanele juridice. Persoanele care şi-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie şi februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul Instituţiei Prefectului, astfel încât, în cazul eliberării unor locuri, să se poată reloca. În situaţia în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea spre a opta pentru o dată disponibilă ulterioară.

Prefectul Mirela Adomnicăi recomandă cetăţenilor să se prezinte la ghişeele serviciului la data şi la ora la care s-au programat online, nefiind primite persoanele fără rezervare. De asemenea, nu mai sunt soluţionate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de saşiu greşite, incomplete sau inexistente, iar personalul de ordine de la intrarea la ghişeele serviciului nu vor mai permite accesul acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: