Ministrul Carmen Dan anunţă o anchetă pentru a afla de ce poliţistul rănit la Rădăuţi nu a purtat casca în misiune

 Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi, la Iaşi, că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce poliţistul care a fost rănit la Rădăuţi a participat la o misiune fără să aibă casca de protecţie.

„Am fost şi l-am văzut pe colegul nostru. E într-o stare critică, dar stabilizat. Vreau să ştiţi că în acest moment este în cel mai bun loc pentru el unde să fie îngrijit. Este sub observaţie. Aşteptăm să vedem evoluţia lui în funcţie de celelalte complicaţii. Ne dorim să fie bine”, a afirmat ministrul Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunţat că a fost demarată o anchetă pentru a se afla de ce poliţistul a participat la o misiune fără să aibă casca de protecţie.

„În ce context a fost posibil să fie prezent într-o misiune, să nu aibă casca, fie la el, asta rămâne să aflăm în cursul verificărilor care au fost deja demarate şi îmi doresc să fie finalizate cât mai repede”, a spus Carmen Dan.

Întrebată fiind de jurnalişti cum ar fi fost ajutat poliţistul dacă avea casca pe cap, aceasta a declarat că nu ar fi avut leziuni atât de grave. „De aici înainte, aici nu discutăm neapărat despre faptul că a participat la o misiune. Vedeţi şi dumneavoastră, datele sunt complet diferite faţă de situaţia lui Sorin Vezeteu (poliţistul care a fost înjunghiat mortal în Gara Burdujeni din Suceava în luna iulie a acestui an, n.r.). Eu cred că dacă ar fi avut tot echipamentul nu ar fi suferit leziuni atât de grave precum cele pe care le are acum. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat în ceea ce priveşte organizarea misiunii. Aici trebuie să identificăm. Şi mai spun încă o dată, sunt cel mai mare susţinător şi apărător al angajaţilor ministerului care îşi fac datoria şi care îşi înţeleg misiunea şi sunt foarte mulţi în acest minister, dar şi cea mai serioasă persoană care solicită sancţionarea celor care încalcă legea sau care fac un abuz”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: