Gheorghe Flutur a convenit cu omologul său din Cernăuţi, Ivan Muntean, reactivarea euroregiunii „Prutul de Sus”

>Muntean a anunţat că s-a înfiinţat Agenţia de Dezvoltare Regională Cernăuţi, care va derula fonduri UE

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, ieri, la Palatul Administrativ din Suceava, cu o delegaţie din regiunea Cernăuţi, condusă de Ivan Muntean, preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi.

Principalul scop al întâlnirii a fost transmiterea, de fondatorul COK/ FNAC, structură asociativă naţională de producţie şi prestări servicii agricole şi în turism, prima de acest tip din Ucraina, Andrei Gordiciuk, a intenţiei de cooperare cu judeţul Suceava în domeniul agricol.

Acesta a spus că este interesat de cooperarea cu entităţi organizatorice din judeţul Suceava, care activează în domeniul agricol, în vederea procesării materiilor prime.

Preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean, a precizat că, în contextual reformelor care se realizează în Ucraina în perspective integrării în Uniunea Europeană, în regiunea Cernăuţi a fost constituită Agenţia pentru Dezvoltare Regională, prin care se vor derula fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare regională.

Ca urmare a propunerilor făcute de Gheorghe Flutur, s-a convenit organizarea unei întâlniri de lucru la care să participe reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi industrie din Suceava şi Cernăuţi, ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Asociaţiei „Produs în Bucovina”, alături de oameni de afaceri care activează în domeniul procesării produselor agricole, pentru discuţii aplicate în ceea ce priveşte concretizarea unei cooperări în acest domeniu.

Totodată, s-a convenit iniţierea demersurilor pentru reactivarea euroregiunii „Prutul de Sus”, dar şi realizarea unui schimb de experienţă cu experţi de la ADR Nord-Est din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: