Ion Lungu şi Gheorghe Flutur au inaugurat iluminatul special pentru sărbătorile de iarnă

 > Preşedintele Consiliului Judeţean: Dăm startul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara

 Primarul Ion Lungu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur au inaugurat, aseară, iluminatul special pentru sărbătorile de iarnă, în prezenţa a câtorva mii de suceveni.

„Sărbătorim aşa cum se cuvine Ziua Bucovinei. Suntem mândri că suntem bucovineni! Astăzi sărbătorim ziua noastră, Ziua Bucovinei, iar vineri sărbătorim Marea Unire, ziua tuturor românilor” a spus Ion Lungu care a transmis urări de la mulţi ani tuturor bucovinenilor şi a dat startul numărătorii inverse pentru aprinderea luminiţelor de sărbători.

După inaugurarea iluminatului de sărbători, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a anunţat că a fost dat startul Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara.

„Dragii mei, astăzi, pentru noi e o mare sărbătoare. Pe 28 noiembrie Bucovina s-a unit cu Ţara şi asta s-a făcut la Cernăuţi, la Congresul General al Bucovinei când, în unanimitate, s-a votat această unire, iar noi suntem primii aici, la Suceava, şi dăm startul Centenarului!” a spus Flutur.

El a menţionat că au fost mai multe evenimente frumoase în cursul zilei, fiind inaugurată Sala Bucovinei de la Consiliul Judeţean Suceava, o sală foarte frumoasă, în care s-a desfăşurat o şedinţă solemnă, în care a fost marcat momentul 1918, au avut loc evenimente la Biblioteca Bucovinei, au fost întâlniri cu români din diaspora, un spectacol cu maestrul Grigore Leşe şi o lansare de carte.

„Avem invitaţi din Basarabia noastră dragă, din nordul Bucovinei, de la Cernăuţi, de la Alba Iulia, avem reprezentantul Preşedinţiei României şi pe cel al Guvernului de la Bucureşti, le mulţumesc tuturor pentru că au venit să dea un semn de unitate. Iar noi, sucevenii, asta facem, de aici, din Cetatea lui Ştefan cel Mare, transmitem un semn de unitate, pentru că e nevoie de aşa ceva. E nevoie de înţelepciune şi unitate, să iubim Bucovina, că merită, să vorbim despre Bucovina!” a spus Flutur.

El a mulţumit sucevenilor care au venit în număr atât de mare.

Înaintea concertului cu Holograf a fost proiectat un film documentar despre istoria Bucovinei.

Grupul folcloric „Flori de măr” din Rîşca a deschis această manifestare cu un concert de colinde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: