Pentru procurori este tot mai clar

Crima din Fălticeni a fost una petrecută cu o cruzime greu de imaginat

> Autorul, fata victimei, a tăbărât asupra propriului tată cu zeci de lovituri de cuţit

Cercetările efectuate de procurori în cazul crimei petrecute pe parcursul săptămânii trecute în municipiul Fălticeni scot la iveală o cruzime deosebită. Fata victimei, un afacerist fălticenean, a lovit cu o cruzime greu de imaginat. Necropsia cadavrului a scos la iveală că decesul bărbatului a survenit în urma a zeci de lovituri primite cu cuţitul, dar şi cu o toporişcă găsită prin locuinţă. Acum, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări faţă de suspecta minoră, în vârstă de 17 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că într-o zi din perioada 8 – 10 noiembrie, pe fondul unui conflict spontan şi al unor afecţiuni de natură psihică ale suspectei, aceasta a exercitat, cu intenţie, repetate acte de violenţă de intensitate ridicată asupra tatălui său, aplicându-i multiple lovituri cu corpuri tăietor-despicătoare şi tăietor-înţepătoare în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce au condus la deces” se arată într-un comunicat al Parchetului.

În atare condiţii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de suspecta minoră, dispunând totodată efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

„Cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi pentru tragerea la răspundere penală” se mai arată în comunicat, în care se specifică faptul că „punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: