Inspectorul Petru-Sebastian Jureschi, nou director executiv interimar la DSP Suceava

 Petru-Sebastian Jureschi este noul director executiv interimar al DSP Suceava, după ce ministrul Sănătăţii Florian-Dorel Bodog i-a delegat atribuţiile specifice funcţiei de conducere începând cu data de 8 noiembrie 2017.

Într-un comunicat de presă al DSP Suceava se precizează că ministrul Sănătăţii Florian-Dorel Bodog a emis miercuri Ordinul nr.1312 prin care i se deleagă atribuţiile specifice funcţiei de conducere de director executiv al DSP Suceava lui Petru-Sebastian Jureschi începând cu data de 8 noiembrie 2017.

Conform comunicatului de presă, Petru-Sebastian Jureschi va ocupa această funcţie până la ocuparea temporară sau definitivă a funcţiei publice de conducere, în condiţiile legii.

Noul director interimar al DSP Suceava, Petru-Sebastian Jureschi, a declarat, ieri, pentru NewsBucovina, că îşi doreşte să-şi îndeplinească atribuţiile noii funcţii publice de conducere cu „maximă responsabilitate”, aşa cum a făcut-o şi până acum în funcţia de inspector în cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică.

El a spus că doreşte ca activitatea instituţiei să fie una „transparentă şi eficientă”, cu respectarea prevederilor legale, şi să continue politica instituţională a directorilor executivi precedenţi, în acelaşi mod profesionist.

Jureschi a mai spus că se va concentra asupra soluţionării problemelor cu care se confruntă personalul DSP, asupra problemelor cetăţenilor, ţinându-se cont de faptul că instituţia are multe atribuţii pe partea de control, dar şi asupra problemelor cu care se confruntă beneficiarii de servicii medicale, adăugând că îşi doreşte îmbunătăţirea activităţii instituţiei cu ajutorul unei echipe unite şi o bună colaborare instituţională la nivel central şi judeţean.

Întrebat dacă va participa în cazul organizării unui concurs de ocupare a funcţiei publice de conducere de director executiv al DSP Suceava, el a răspuns că intenţionează să se înscrie la concurs.

Jureschi a precizat că în perioada 1999 – 2005 a lucrat la Compartimentul de Sănătate Publică din Câmpulung Moldovenesc ca asistent principal de igienă, iar din 2005 şi până în 2017 a lucrat în cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, la început ca asistent-inspector, iar după absolvirea Facultăţii de Sociologie şi Psihologie a Universităţii „Spiru Haret” Bucureşti profesează ca inspector în cadrul aceluiaşi serviciu, în ultimii trei ani.

El a spus că în perioada 2016-2017 a urmat studii masterale în control şi expertiza produselor alimentare la Facultatea de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

De precizat este că până la emiterea ordinului respectiv, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a asigurat din luna august interimatul în funcţia de director executiv al DSP Suceava, după ce Andrei Ianovici a solicitat Ministerului Sănătăţii, în cursul lunii iulie, să-i ia atribuţiile de director executiv al instituţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI