Kenneth Branagh califică scandalul privind abuzurile sexuale de la Hollywood drept un „apel de deşteptare oribil”

 Dezvăluirile privind practicile de agresiune sexuală şi de hărţuire ale unor persoane cu influenţă de la Hollywood reprezintă un „apel de deşteptare” pentru industria filmului, a declarat actorul şi regizorul britanic Kenneth Branagh, relatează DPA. „Simt că asta este o schimbare radicală”, a declarat actorul veteran pentru canalul ITV. „Cred că este un apel de deşteptare oribil faţă de ceea ce nu a fost niciodată acceptabil şi nu poate fi niciodată acceptabil şi poate acum, într-un mod profund, sper eu, se va produce o schimbare în bine”, a spus el.

La trei săptămâni după ce împotriva mogulului industriei filmului Harvey Weinstein au fost formulate acuzaţii de agresiune sexuală şi de viol, piesele de domino continuă să cadă, apărând acuzaţii de comportament neadecvat împotriva regizorului „Rush Hour”, Brett Ratner, a actorului Jeremy Piven şi actorilor laureaţi ai premiului Oscar Kevin Spacey şi Dustin Hoffman. Branagh a spus că scandalul care ia amploare este unul legat de „abuzul de putere” şi a atras atenţia că o cultură a comportamentului sexual inadecvat a atins şi alte locuri de muncă.

În SUA, mai multe figuri importante din lumea jurnalismului sunt în situaţia de a-şi compromite cariera după ce alegaţii similare au ieşit la lumină. Miercuri, Michael Oreskes, un editor de top de la postul public de radio, a demisionat după apariţia unor informaţii că a făcut avansuri sexuale unor femei în perioada în care lucra la New York Times, cu două decenii în urmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: