68 suplinitori necalificaţi predau în acest an şcolar în unităţile de învăţământ sucevean

  În învăţământul sucevean funcţionează 68 de suplinitori necalificaţi în anul şcolar 2017-2018, 98 % dintre aceştia având studii universitare de licenţă diferite faţă de specialitatea postului ocupat, majoritatea fiind în curs de calificare.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că în acest an şcolar, din totalul celor 7886 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar sucevean, 68, reprezentând 0,86 %, au studii necorespunzătoare postului.

El a spus că 60 dintre suplinitorii necalificaţi predau la învăţământul primar şi preşcolar, majoritatea fiind în curs de calificare şi sunt înscrişi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei Suceava, iar 70 % sunt deja în ultimul an de studiu.

www.romanidecentenar.ro

Anuţei a precizat că alţi opt suplinitori predau în învăţământul gimnazial cu completare de catedră sau cu ore în aceeaşi arie curriculară, exemplificând cu o situaţie în care un profesor cu specializarea inginerie electrică a dat testare la disciplina matematică şi a obţinut nota 10.

„Prin urmare, din totalul suplinitorilor necalificaţi, 98 % au studii universitare de licenţă diferite faţă de specialitatea postului ocupat, majoritatea fiind în curs de calificare”, a mai spus Anuţei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: