Autorităţile române şi ucrainene au stabilit detaliile parcursului trenului pe ruta Cernăuţi-Suceava

> Perechea de trenuri Regio va fi inclusă şi în noul mers al trenurilor

 Autorităţile din Suceava şi Cernăuţi, împreună cu reprezentanţi ai companiilor de cale ferată din cele două ţări, Vămii şi Poliţiei de frontieră au discutat, marţi, în Vama Siret, despre introducerea cursei de cale ferată pe ruta Suceava-Cernăuţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că delegaţia ucraineană a fost condusă de preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ioan Muntean, şi de vicepreşedintele Administraţiei Regionale din Cernăuţi, Mihai Pavliuc, iar din delegaţia română au făcut parte reprezentanţi ai CFR cu mandat al conducerii CFR Călători, ai Poliţiei de frontieră, Vămii şi Prefecturii Suceava.

Flutur a spus că a primit un răspuns din partea directorului general CFR Călători, Iosif Szentes, care arată că în considerarea proiectului de colaborare respectiv, având în vedere beneficiile mutuale care ar rezulta într-o astfel de structură pentru locuitorii din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, CFR Călători e de acord să opereze cu cele două perechi de trenuri Regio.

El a arătat că partea română aşteaptă un aviz din partea căilor ferate ucrainene, care au dat asigurări că îl vor transmite în două-trei zile şi cu datele de operare, pentru a fi inclus în noul mers al trenurilor care va intra în vigoare la 18 decembrie.

„Au promis că vor face toate diligenţele ca să fie prins în noul mers al trenurilor”, a spus Flutur.

El a menţionat că, în principiu, plecarea din Suceava va fi la ora 5 cu sosire la Cernăuţi la ora 9.00 şi cu plecare din Cernăuţi la ora 5 şi sosire la 8.40, iar seara sosirea va fi în jurul orei 21.

„Din punct de vedere tehnic, din cauza ecartamentului diferit, nu se va putea acţiona altfel decât cu transbordare în Vadu Siret şi cu control vamal în Vicşani, în tren”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI