Deputatul Cătălin Nechifor:

Nu e normal ca bugetarii să nu ştie cum şi când le vor creşte salariile

Guvernul riscă să-şi piardă credibilitatea, în ciuda creşterii economice

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor consideră că anul 2017 se anunţă unul bun din perspectivă economică şi socială, dar faptul că sunt măsuri anunţate la care se renunţă sau sunt modificate total sau cel că bugetarii nu ştiu cum le vor creşte salariile şi de când va putea genera o scădere în credibilitate a activităţii guvernamentale.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul social-democrat sucevean arată că, în ciuda gurilor rele care profeţeau dezastrul economic, România închide primul semestru cu o creştere record a produsului intern brut (PIB), de 5,8%, în condiţiile în care programul de guvernare aprobat de Parlament în ianuarie prevedea o creştere a PIB de 5,7%, cu încadrarea în ţinta de deficit de 3%.

„Sigur că pot fi spuse multe, cum de altfel au şi început corul de bocitoare, ba că s-au redus investiţiile străine directe, ba că nivelul consumului e prea ridicat, ba că importurile depăşesc prea mult exporturile. Mai puţini sunt aceia care spun că am atins un nivel foarte ridicat al producţiei industriale, al doilea din Europa celor 27. Mai trebuie spus că şi în agricultură se anunţă un an bun, chiar dacă începe o perioadă de secetă, la cereale producţia a fost ridicată şi se aşteaptă cifre bune şi pentru recolta de toamnă” susţine Nechifor.

El consideră că sunt premise ca anul 2017 să fie un an bun pentru climatul economic şi social al României, cu o singură condiţie, anume aceea că PSD şi ALDE să explice mai bine ce fac şi cum fac, să nu mai repete greşelile legate de anunţarea unor decizii care fie sunt anulate ulterior, fie sunt modificate fundamental.

„Nu e deloc în regulă ca un număr atât de mare de bugetari să nu cunoască precis modul în care le va creşte salariul, dar şi datele de la care acest lucru se va întâmpla, începând cu 1 ianuarie şi până în 2020. Riscăm în felul acesta să pierdem mult din credibilitate şi, mai mult decât atât, riscăm să păţim ca în povestea lui Petrică şi lupul, să nu ne mai creadă nimeni din «sat» chiar şi atunci când suntem mânaţi de interese bune şi când măsurile angajate produc rezultate pozitive atât pentru economie, cât şi pentru cetăţeanul obişnuit” mai arată Nechifor.

El precizează că mai există încă un argument pe care îl are în vedere şi pe care l-a învăţat în anii de administraţie şi politică.

„Oamenii reţin mult mai uşor ceea ce li se întâmplă rău în viaţa lor, iar binele sau mai binele, în cele mai multe din cazuri este asimilat cu starea de normalitate. Asta până când fiecare dintre noi înţelegem că e uşor a face rău şi greu a face bine” a conchis Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: