Puştii lui Florin Cristescu vor juca, pentru „obrazul” Forestei, şi în meciul de mâine, cu ASA Tg. Mureş

> Preşedintele Andrei Ciutac mai speră ca vreun om bun şi serios să plătească datoriile clubului

 Juniorii Forestei vor intra curajoşi în teren şi mâine, pentru al doilea meci din acest campionat, cu ASA Tg. Mureş, programat de la ora 11, pe stadionul Areni, chiar dacă vor fi din nou învinşi la vreun scor penibil.

Antrenorul Florin Cristescu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că, din respect pentru competiţie, jucătorii lui de 16-17 ani îşi vor face datoria faţă de club şi oraşul pe care îl reprezintă şi că şi-ar dori însă public în tribune la meci, indiferent de scorul de la final, ca răspuns al suporterilor la eforturile pe care copiii lui le fac pentru ca Foresta să mai existe în Liga a II-a.

„E un meci pe care-l jucăm din respect pentru competiţie.

Chiar dacă vom lua bătaie, mai mult de trei puncte nu ne pot lua cei de la ASA Târgu Mureş. Am văzut că au fost numiţi Pâncota II, dar vom încerca să ne prezentăm cât mai bine, ţinând cont şi de temperatură, şi de numele adversarului. Mi-aş dori să vină cât mai multă lume la stadion să susţină echipa, o echipă formată exclusiv din jucători suceveni. Sunt tineri şi merită încurajaţi, indiferent de rezultatul de pe tabelă. Sper ca lumea să înţeleagă că facem eforturi să aveam în continuare o echipă de Liga a II-a la Suceava. Adevăraţii suporteri se vor vedea sâmbătă la meci” crede Cristescu.

LPS refuză să dea jucători pe Areni

Şi dacă nu era destul că Foresta, plină de datorii, în lipsă de fotbalişti de nivel, joacă în Liga a II-a cu fotbalişti juniori, potrivit antrenorului Florin Cristescu, mai apar şi şicane care îngreunează mai mult treburile.

El s-a referit punctual la conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) care refuză să mai cedeze jucători pe Areni, ba a mai retras doi dintre juniorii care au evoluat pentru Foresta în etapa trecută, la Timişoara, pentru a juca la Turneul „Celor patru regiuni” de la Cernăuţi.

„Şi aşa aveam un lot subţire, am mai pierdut doi copii care au plecat la Cernăuţi, pentru că, se pare, pentru unii, este mai important Turneul «Celor patru regiuni» decât salvarea echipei de Liga a II-a. Eu nu vreau să intru în conflict cu nimeni. Nu caut nici notorietate. Sunt un simplu angajat al clubului, care nu şi-a luat salariul din decembrie. Nu mi-am depus însă memoriu pentru că am înţeles situaţia” a declarat antrenorul sucevean.

„Italieni, moldoveni, nu contează, doar să aibă intenţii serioase”

Andrei Ciutac, preşedintele Consiliului de Administraţie al Forestei, a completat declaraţiile antrenorului Cristescu, menţionând că singurii care au sărit în ajutorul Forestei au fost cei de la Clubul Omnia, fără de care astăzi nu s-ar mai fi vorbit de fotbal de Liga a II-a la Suceava.

Deşi ştie deja clar şi la vedere că este extrem de gravă, el a numit situaţia clubului reprezentat în Liga a II-a de copii de 16 şi 17 ani „nu tocmai comodă”.

Poate pentru că preşedintele mai speră ca vreun investitor serios să plătească datoria de 190.000 de euro pe care o are clubul apoi să facă fotbal cu el.

Andrei Ciutac a declarat în conferinţa de presă că a vorbit cu vreo 15 persoane interesate de preluarea Forestei, dar că, până în prezent, nu s-a concretizat nimic.

„Cei cu care am vorbit în ultimele zile par mai serioşi. Ne-au promis că în cel mai scurt timp vor ajunge la Suceava şi vom vedea ce este de făcut ca acest club să-şi continue activitatea. Din acest motiv am decis să începem campionatul. Noi, membrii fondatori, nu am pus niciun fel de condiţie celor care vor să investească la Suceava. Nu am solicitat o sumă de bani în schimbul cedării clubului. Singurul lucru pe care l-am spus tuturor este legat de acele datorii de aproximativ 190.000 de euro pe care le are clubul. Dacă cineva este dispus să le achite, noi suntem dispuşi să plecăm din consiliul de administraţie, iar clubul să continue într-o nouă formulă. Italieni, moldoveni, nu contează, doar să aibă intenţii serioase”.

O altă nădejde disperată a preşedintelui CA Foresta este şi reeşalonarea datoriilor pe care clubul le are la Fisc, şi pe care clubul le-ar gira în principal cu suma obţinută din drepturile de televizare.

„Fac pe această cale un apel către domnul director Petrică Ropotă (şeful finanţelor sucevene – n.n.), către domnul primar, către Consiliul Local şi către toţi oamenii care ne pot ajuta, să facem un efort colectiv să rezolvăm această problemă” a încheiat Andrei Ciutac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: