Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava a solicitat conducerii USV introducerea unor cursuri obligatorii de etică şi scriere academică pentru reducerea cazurilor de plagiat

 Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS) a solicitat conducerii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava introducerea în planurile de învăţământ a unor cursuri obligatorii de etică şi scriere academică, astfel încât să fie reduse cazurile de plagiat.

Potrivit reprezentanţilor ASUS, cursurile de etică şi scriere academică ar trebui introduse în planurile de învăţământ ale programelor de studii de licenţă gestionate de universitate şi ar trebui să se desfăşoare în semestrul I din primul an de studii.

„Ştim cu toţii că fenomenul plagiatului este foarte răspândit în universităţile româneşti, de la cel mai înalt nivel politic şi până chiar la nivelul studenţilor. Mulţi dintre noi nu cunoaştem regulile de scriere academică şi ajungem să plagiem involuntar în redactarea lucrărilor de finalizare a studiilor sau a diverselor eseuri necesare pentru promovarea unor examene” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava.

Reprezentanţii ASUS au mai precizat că activitatea de prevenire şi educare constituie cea mai la îndemână şi uşor realizabilă soluţie în vederea reducerii numărului de cazuri de plagiat, iar parcurgerea unor cursuri de etică şi scriere academică va ajuta studenţii în vederea redactării proiectelor şi lucrărilor de diplomă.

„Parcurgerea unui astfel de curs ne va ajuta să ne familiarizăm, să înţelegem şi să folosim tehnicile de scriere academică şi de citare atât pentru redactarea lucrărilor de finalizare a studiilor, cât şi pentru realizarea proiectelor şi eseurilor necesare pentru diferite cursuri şi seminarii parcurse, dar şi să ne acomodăm cu normele şi rigorile eticii universitare” se menţionează în postarea Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: