ANAF a aprobat eşalonarea pe 3 ani a datoriilor către stat ale clubului de fotbal ACS Poli Timişoara

ANAF a comunicat Primăriei Municipiului Timişoara că a aprobat eşalonarea pe 3 ani a datoriilor către stat ale clubului de fotbal ACS Poli Timişoara, ceea ce va permite alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local. Datoria clubului bănăţean este de circa 7 milioane. Reamintim faptul că Foresta Suceava a avut datorii de 300.000 de lei care nu au putut fi eşalonate de niciun fel.

„Este vorba despre circa 7 milioane de lei, care reprezintă obligaţii conexe salariilor (impozit pe salarii, CAS, şomaj etc. – n.r.). ANAF Timiş ne-a comunicat că s-a aprobat eşalonarea pe trei ani a datoriilor către stat ale clubului Poli şi, drept consecinţă, emiterea certificatului fiscal pe zero. Joi, 3 august, voi supune la vot în Consiliul Local alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local, fiind întrunite acum condiţiile legale pentru acest demers” a declarat primarul Nicolae Robu.

Anterior anunţului, edilul-şef şi-a exprimat nemulţumirea faţă de blocajul financiar al echipei-fanion de fotbal a Timişoarei, opinând că “ANAF face exces de zel în cazul ACS Poli”, întrucât a retras din conturile clubului banii aferenţi drepturilor de televizare a meciurilor, din care urmau să fie plătite restanţele salariale la zi.

Primarul a subliniat că le-a cerut mereu jucătorilor să aibă răbdare în privinţa salariilor care sunt restante pe patru luni şi a spus că salariile jucătorilor de la Poli nu sunt de zeci de mii de euro, un singur salariu fiind de 6.000 de euro pe lună, care este şi cea mai mare retribuţie.

De asemenea, Nicolae Robu a reiterat faptul că firmele care activează în Timişoara nu contribuie la finanţarea clubului, deşi ar putea-o face fiecare dintre ele, cu sume mici, de câte 100 de euro pe lună fiecare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: