Ziua Eroilor la Fălticeni

În organizarea Primăriei Municipiului Fălticeni, a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi Parohiei Grădini, ieri, în ziua Înălţării Domnului, au fost organizate activităţi dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările au început la Monumentul Eroilor din piaţa „Nada Florilor” cu un ceremonial militar şi religios în memoria celor care au căzut pentru apărarea ţării. Slujba de cinstire a veteranilor de război în viaţă, dar şi a militarilor căzuţi pe câmpul de luptă şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional a fost oficiată de preotul militar Cătălin Simion.

Subprefectul judeţului Suceava, Silvia Boliacu, a dat citire mesajelor premierului Sorin Grindeanu şi ministrului de Interne Carmen Daniela Dan.

În acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon din partea administraţiei publice locale, Silvia Boliacu din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, preşedintele Gheorghe Flutur şi consilierul judeţean Vasile Tofan din partea Consiliului Judeţean Suceava, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, membri ai partidelor politice PSD, ALDE, PNL şi elevi de la şcolile gimnaziale „Ion Irimescu”, „Ioan Ciurea” şi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

În semn de cinstire a celor care şi-au riscat viaţa pentru ţară, şi la Monumentul Eroilor de la cimitirul „Grădini”, preotul paroh Neculai Apostol, împreună cu ceilalţi preoţi slujitori, a oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă, după care cadre evidenţiate de la Poliţia Municipală, Detaşamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi Poliţia Locală au depus coroane de flori.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: