Preşedintele CJ Suceava:

După liberalizarea vizelor pentru ucraineni, nu vom face faţă cu Vama Siret

Trebuie să deschidem urgent măcar PTF Vicovu de Sus – Krasnoilsk, arată Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că după liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii ucraineni Vama Siret nu va face faţă traficului de autovehicule şi persoane, impunându-se deschiderea celorlalte patru puncte de trecere a frontierei închise în anul 2010 pentru modernizare, puncte care nu au mai fost deschise din cauză că partea ucraineană nu a realizat lucrările necesare.

 El a spus că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-­o în Vama Siret cu preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi şi cu guvernatorul Cernăuţi, a ridicat problema aceasta.

„Am insistat foarte mult pe punctul de trecere a frontierei de la Krasnoilsk (Crasna) pentru că este un blocaj şi s-a cerut o prelungire de termen. Noi, dacă ni se dă OK, putem deschide în două ore vama din partea noastră de la Vicovu de Sus” a spus Flutur, menţionând că din datele pe care le are lucrările pe partea ucraineană sunt realizate în proporţie de 75%.

El a arătat că va fi o presiune mare pe Vama Siret când se va liberaliza regimul de vize pentru Ucraina: „Am discutat aceste aspecte pentru că simt că este o presiune atunci când se vor ridica vizele cetăţenilor ucraineni şi că nu vom face faţă traficului prin Vama Siret”.

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna, închis din 2010, a fost modernizat pentru trafic internaţional rutier, alături de alte patru puncte, de la Ulma, Izvoarele Sucevei, Climăuţi şi Racovăţ.

Lucrările de modernizare a celor cinci puncte de la frontiera cu Ucraina au fost încheiate de partea română în 2012, însă nu sunt funcţionale în condiţiile în care autorităţile ucrainene nu au realizat lucrări de modernizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: