Prima clasă de învăţământ dual se înfiinţează la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Gabriela Scutaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru anul şcolar 2017­2018, în planul de şcolarizare va figura prima clasă de învăţământ dual, cu 25 de locuri, pentru calificarea operator fabricarea celulozei şi hârtiei, ce va fi înfiinţată la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, la solicitarea Ambro SA.

Scutaru a spus că Ministerul Educaţiei Naţionale pune accent pe desfăşurarea învăţământului dual, ce presupune un parteneriat între şcoli şi agenţii economici, iar la nivelul IŞJ Suceava s-a constituit un comitet local de dezvoltare profesională în care sunt cooptaţi agenţi economici din judeţul Suceava, împreună cu care se stabilesc anumite repere pentru planul de şcolarizare, documentele de proiectare vizând învăţământul profesional şi tehnic şi pe cel dual.

Ea a precizat că, pentru anul şcolar 2017­-2018, va funcţiona prima clasă de învăţământ dual, înfiinţată conform metodologiei actuale, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, organizată împreună cu Ambro SA, la cererea operatorului economic respectiv.

„Elevii care vor frecventa cursurile învăţământului dual vor beneficia de burse de studii – 200 de lei pe lună acordaţi de sistemul de stat şi alţi 200 acordaţi de Ambro SA”, a explicat Scutaru adăugând că, potrivit contractului încheiat între Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava şi Ambro SA, agentul economic se obligă să asigure echipamente de muncă şi de protecţia muncii, examinări de medicina muncii, analize medicale şi, bineînţeles, oportunitatea unei formări profesionale de calitate, dar şi oportunitatea angajării în cadrul companiei a absolvenţilor după terminarea studiilor.

Scutaru a apreciat că acest tip de învăţământ dual va începe să se dezvolte în timp şi în judeţul Suceava, pentru că dacă agenţii economici vor beneficia de o informare corectă şi la timp, numărul acestor clase ar putea creşte la solicitarea firmelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: