Peste 100 de judiciarişti şi mascaţi SAS au luat la puricat judeţul

> În weekend a fost desfăşurată cea mai amplă acţiune de identificare a autorilor de infracţiuni şi în special de soluţionare a cazurilor de furt cu autor necunoscut > Au fost desfăşurate 7 percheziţii domiciliare şi au fost identificaţi 15 autori de infracţiuni care au săvârşit peste 20 de fapte penale > Trei dintre aceştia au ajuns în spatele gratiilor

 În urma dispoziţiei date de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la finele săptămânii trecute, pe raza judeţului, a fost derulată cea mai amplă acţiune de rezolvare a unor dosare existente în lucru cu autor necunoscut. Astfel, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 6, peste 100 de poliţişti judiciarişti şi lucrători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Suceava au pornit în diverse locaţii ale judeţului. În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Rădăuţi, s-au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza comunei Dorneşti, la locuinţele a 5 bărbaţi. Descinderile au vizat o cauză penală în care se încearcă recuperarea unui prejudiciu de 20.000 lei, constând în mai multe bunuri furate din incinta unui atelier nefuncţional. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate atât bunurile sustrase, cât şi altele, tot furate, ce urmează a-şi găsi proprietarii de drept. „În cadrul activităţilor de percheziţie desfăşurate pe raza comunei Dorneşti, s-a dispus ca o echipă de poliţişti să verifice şi zona, şi terenurile virane din apropierea locuinţelor vizate, astfel încât pe un teren arabil, sub un pod aflat la o distanţă de aproximativ 500 m de imobile, a fost identificat, ascuns într-o pungă de plastic, un polizor, în valoare de aproximativ 600 lei”.

Trei dintre autorii identificaţi au ajuns în arestul IPJ Suceava

Potrivit datelor oficiale, în urma activităţilor întreprinse au fost identificaţi 15 autori care săvârşiseră peste 20 de fapte penale aflate în lucru. Trei dintre aceştia au fost reţinuţi de oamenii legii şi au ajuns în spatele gratiilor arestului IPJ Suceava. Doi dintre ei au căzut în mâinile poliţiştilor pe când se pregăteau să părăsească ţara cu ajutorul unei curse aeriene. Asta după ce, „în urma activităţilor investigativ-operative şi de cercetare penală desfăşurate privind furtul unei sume de bani din locuinţa unui bărbat din comuna Zvoriştea, s-au obţinut date că doi suspecţi, de 21 ani, din comuna Şcheia, şi de 21 ani, din comuna Moara, intenţionează să părăsească teritoriul României prin PCTF Iaşi al Aeroportului Internaţional Iaşi potrivit declaraţiilor oferite de comisar Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava. O echipă complexă, formată din poliţişti judiciarişti din cadrul SIC – IPJ Suceava şi o grupă SAS, s-a deplasat la aerogară, cei doi suspecţi fiind luaţi pe sus în timp ce efectuau formalităţile de îmbarcare. Tinerii au fost readuşi în judeţ, mai exact la sediul Inspectoratului de Poliţie, în baza mandatelor de aducere. Aici, în urma materialului probator administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi reţinerea lor, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: