Prin crearea a două posturi de medic

Managerul SJU Suceava doreşte „revigorarea” chirurgiei toracice

Vasile Rimbu

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că intenţionează să „revigoreze” specialitatea de chirurgie toracică din cadrul Secţiei de Chirurgie Generală prin crearea a două posturi de medic. Aceasta deoarece, după cum se ştie, în urma producerii unor accidente rutiere, sunt situaţii în care este nevoie de intervenţia medicului de chirurgie toracică.

Rîmbu a spus că, în cursul anului trecut, când în spital îşi desfăşura activitatea un medic specializat în chirurgie toracică, s­au făcut achiziţii de aparatură şi echipamente specifice pentru dotarea blocului operator, utile în intervenţiile chirurgicale din acest domeniu.

El a menţionat că, în prezent, medicul respectiv nu mai lucrează în spital, iar în aceste condiţii este necesară crearea a două posturi de medic de chirurgie toracică, astfel încât „să se poată valorifica înzestrarea blocului operator”.

Rîmbu a precizat că urmează să fie organizată, în curând, o întrevedere cu trei medici din această specialitate chirurgicală pentru a vedea dacă doresc să vină să profeseze la Suceava.

„E necesară revigorarea acestei specialităţi chirurgicale, mai ales că, în cazul producerii unor accidente rutiere, sunt situaţii în care e nevoie de consultul şi de intervenţia medicului de chirurgie toracică” a mai spus Rîmbu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI