Prin crearea a două posturi de medic

Managerul SJU Suceava doreşte „revigorarea” chirurgiei toracice

Vasile Rimbu

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că intenţionează să „revigoreze” specialitatea de chirurgie toracică din cadrul Secţiei de Chirurgie Generală prin crearea a două posturi de medic. Aceasta deoarece, după cum se ştie, în urma producerii unor accidente rutiere, sunt situaţii în care este nevoie de intervenţia medicului de chirurgie toracică.

Rîmbu a spus că, în cursul anului trecut, când în spital îşi desfăşura activitatea un medic specializat în chirurgie toracică, s­au făcut achiziţii de aparatură şi echipamente specifice pentru dotarea blocului operator, utile în intervenţiile chirurgicale din acest domeniu.

El a menţionat că, în prezent, medicul respectiv nu mai lucrează în spital, iar în aceste condiţii este necesară crearea a două posturi de medic de chirurgie toracică, astfel încât „să se poată valorifica înzestrarea blocului operator”.

Rîmbu a precizat că urmează să fie organizată, în curând, o întrevedere cu trei medici din această specialitate chirurgicală pentru a vedea dacă doresc să vină să profeseze la Suceava.

„E necesară revigorarea acestei specialităţi chirurgicale, mai ales că, în cazul producerii unor accidente rutiere, sunt situaţii în care e nevoie de consultul şi de intervenţia medicului de chirurgie toracică” a mai spus Rîmbu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: