Cerşetorii din municipiul Suceava, luaţi din nou în colimator de poliţişti

> La acţiune au participat 18 agenţi de poliţie, cu şapte autospeciale

 Lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au pus din nou ochii pe cerşetorii care îşi desfăşoară „activitatea” pe raza capitalei judeţului. Principalele zone vizate au fost, la finele săptămânii trecute, cele din apropierea bisericilor, pieţelor şi a altor locuri aglomerate. Oamenii legii s-au deplasat şi pe străzile municipiului, în zona gării şi autogării, în zona unităţilor de alimentaţie publică, în parcările şi în interiorul hipermarketurilor, pentru identificarea persoanelor care apelează la mila cetăţenilor cerşind, dar şi pentru informarea populaţiei cu privire la dimensiunea şi urmările acestui fenomen asociat infracţionalităţii. Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, la acţiune au participat 18 agenţi de poliţie, cu şapte autoturisme.

Peste 100 de persoane legitimate şi amenzi de 2.000 lei

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada desfăşurării acţiunii au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei. În paralel, cu toate persoanele identificate că apelează la cerşetorie, ca mijloc de a face rost de bani, s-au purtat discuţii, acestea fiind îndrumate să apeleze la serviciile şi instituţiile specializate în acordarea de asistenţă socială şi sprijin.

„Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor. De la mâna întinsă, până la furt sau tâlhărie prin smulgere nu e decât un pas, un pas care se scurtează uneori prin complicitatea noastră” se arată şi într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: