Flăcări izbucnite la şcoala din Lupcina

> Cauza izbucnirii focului nu a fost încă stabilită

 Întunericul nopţii de sâmbătă spre duminică a fost împrăştiat în satul Lupcina, comuna Ulma, puţin după ora 2, de flăcările izbucnite în curtea şcolii din localitate. Militarii Gărzilor de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Straja şi Brodina, au intervenit cu nu mai puţin de şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Potrivit datelor obţinute de la plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, focul se manifesta violent la anexele Şcolii cu clasele I-VIII din Lupcina şi la o porţiune din astereala acoperişului şcolii, existând pericolul de propagare la întreaga unitate de învăţământ (o clădire formată din parter şi etaj) şi la construcţiile învecinate”. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, dar focul a transformat în scrum tot ce a întâlnit în cale, fiind vorba despre magazia de lemne pe o suprafaţă de 40 mp, magazia de materiale şi bunurile din interior pe 60 mp, acoperişul magaziei de materiale pe 100 mp, un garaj pe alţi 20 mp şi acoperişul acestuia pe 35 mp, elemente de tâmplărie din PVC şi alte bunuri materiale. Tot cenuşă au devenit şi circa 20 de metri pătraţi din astereala acoperişului şcolii. Deocamdată nu se cunoaşte cu exactitate cauza izbucnirii incendiului, aceasta fiind în curs de stabilire. Pentru stingerea incendiului, pompierii au fost nevoiţi să se lupte mai bine de 4 ore cu flăcările, dar până la urmă au salvat clădirea şcolii gimnaziale şi construcţiile învecinate.

Un incendiu pus intenţionat s-a înregistrat în aceeaşi noapte şi la Solca

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Solca au intervenit şi ei în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din oraş. La sosirea echipajelor de salvatori ardea casa de locuit şi o magazie din bătătura gospodăriei. Din fericire, nici în acest caz nu au fost înregistrate victime omeneşti, dar proprietarul casei a rămas acum fără acoperiş deasupra capului, focul care s-a întins pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi distrugând şi magazia. Cercetările efectuate după stingerea flăcărilor au stabilit că tot necazul a pornit de la folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: