Peste 32.000 lei şi 65.000 euro, paguba unei firme din Marginea, care a folosit acelaşi aviz pentru mai multe transporturi de material lemnos

 După o oprire în trafic, o societate comercială din Marginea a rămas fără lemn în valoare de 7.200 de lei, a luat o amendă de 25.000 de lei şi a pierdut un ditai ansamblul auto care costă vreo 65.000 de euro.

Joi seară, în jurul orei 19.30, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice Suceava a dorit să verifice legalitatea unui transport de material lemnos depistat pe DN17B, în comuna Vatra Moldoviţei.

La volanul autoutilitarei cu remorcă era un bărbat de 26 de ani, care a înmânat poliţiştilor documentele pe care le avea privind transportul unei cantităţi de lemn de foc din fag de 34,50 mc.

„La ochi”, lemnul din ansamblul auto părea mai mult decât în documente, astfel că poliţiştii au solicitat sprijinul silvicultorilor OS Vama. La inventarierea încărcăturii s-a constat că aceasta conţinea de fapt 48,19 mc lemn şi nu cantitatea trecută în avizele de însoţire. De fapt, operatorul economic din Marginea a folosit acelaşi aviz de însoţire şi pentru un al doilea transport, care nu mai corespundea cantitativ cu primul, gândind că poate trece neobservat.

În cauză s-a procedat la confiscarea cantităţii de 48,19 mc material lemnos, în valoare de 7.200 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama, la indisponibilizarea ansamblului auto în valoare de circa 65.000 euro şi la sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale transportatoare cu amendă în cuantum de 25.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, respectiv „transportul de materiale lemnoase în mod repetat în baza aceloraşi avize de însoţire”, au comunicat reprezentanţii IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: