România a avut cea mai mică rată a inflaţiei din UE, de 0,4%, în martie 2017

România a raportat cea mai mică rată a inflaţiei, de 0,4%, în martie 2017, fiind urmată de Olanda şi Irlanda, care au avut o rată a inflaţiei de 0,6%, la polul opus situându-se Lituania şi Letonia, cu rate de 3,2%, respectiv 3,3%, potrivit unui raport Eurostat publicat ieri.

Potrivit Eurostat, inflaţia anuală a Uniunii Europene a fost de 1,6% în martie 2017, de la 2% în februarie.

Comparativ cu februarie 2017, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 17 state membre, rămânând la acelaşi nivel în alte şase şi crescând în cinci state.

Un impact semnificativ asupra inflaţiei anuale din zona euro a fost generat de transporturi (0,48 puncte procentuale), combustibilii pentru încălzit (0,11 puncte procentuale) şi legume (0,08 pp), în timp ce telecomunicaţiile (-0,09 puncte procentuale) şi articolele de îmbrăcăminte (-0,05 puncte procentuale) au înregistrat cel mai redus impact.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: