Două fabrici ar urma să se construiască în Suceava

> „Voi veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care să dăm nişte facilităţi pentru firmele care vor să investească în municipiul Suceava” a declarat edilul-şef Ion Lungu

Două firme au depus dosare la Primăria municipiului Suceava în vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru obiective de investiţii în activităţi de producţie. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, care a precizat că, în ultima perioadă mai multe firme studiază oportunităţi de afaceri în reşedinţa de judeţ. „Chiar dacă timid, încep să vină firme care vor să facă investiţii în Suceava”, a spus Lungu.

O societate comercială a cerut aprobarea unui plan urbanism de detaliu pentru construirea unei fabrici de echipamente electronice, în timp ce o altă firmă intenţionează să investească într-o fabrică de bere. În aceste circumstanţe, primarul Ion Lungu vrea să vină în întâmpinarea investitorilor, întocmind un proiect de hotărâre care îl va supune aprobării deliberativului local. „Voi veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre prin care să dăm nişte facilităţi pentru firmele care vor să investească în municipiul Suceava”, a declarat edilul-şef.

Potrivit primarului, din păcate Primăria nu poate satisface una dintre cerinţele importante ale potenţialilor investitori, cea referitoare la identificarea şi punerea la dispoziţie a unor suprafeţe de terenuri care să se preteze la construirea de noi obiective. Aceasta în condiţiile în care autorităţile locale au deficit de circa 250 ha, necesar rezultat din cererile de restituire în baza legilor fondului funciar. Lungu a amintit şi de întâlnirile pe care le-a avut, în noiembrie 2016 şi martie 2017, cu reprezentaţii Capgemini, companie care urmează să dezvolte noi locuri de muncă în IT. „Aceştia au spus că municipiul Suceava este în competiţie cu alte două oraşe din Moldova, însă noi i-am rugat să vină la noi, iar în cele din urmă am avut câştig de cauză. Este un început şi sper să putem să dezvoltăm aceste afaceri în zona IT. Eu, ca primar, am garantat că le vom asigura – dacă este nevoie – transportul, utilităţi sau o clădire, pentru a face această primă investiţie, cu 160 de locuri de muncă în municipiul Suceava”, a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: