Ce spun microbiştii suceveni

Care este procentajul reţetei succesului în sport, cât talent, câtă muncă şi cât noroc ?

În viaţă, ca şi în sport, pentru a fi bun trebuie să ai aptitudini, să munceşti şi să ai şi oleacă de baftă. La sport lucrurile sunt un pic mai sensibile, mai ales în ultimii ani.

Toată lumea îi îndeamnă pe părinţi, pentru a scoate copiii din faţa computerului şi a nu-i lăsa să facă „colăcei” de mici, să trimită odraslele la sport. Cum în gândirea populară trebuie să-i orientezi pe juniori către sportul în care se câştigă mult, majoritatea îndreaptă progeniturile către fotbal. În primul rând, la fotbal concurenţa este aprigă şi pentru a ajunge în vârf îţi trebuie mult.

Aşadar, vine părintele şi duce copilul la fotbal. După deja câteva săptămâni, antrenorul îşi dă seama dacă juniorul prezintă „material de lucru” sau nu. Dacă specialistul îţi spune, cu fineţe, că poate pianul este mai nimerit, atunci trebuie să te reprofilezi. Nu forţaţi copiii să facă ce nu le place şi ceva la care nu se pricep.

Pentru a avea şansă în sport în primul rând îţi trebuie aptitudini sau talent. Apoi urmează partea grea, acolo unde se „taie” majoritatea, capitolul muncă. Dacă ai evoluat câteva luni la fotbal, câteva la rugbi, câteva la judo şi ai mers cu bicicleta, asta nu înseamnă că eşti, fotbalist, rugbist, sportiv judoka sau ciclist.

La final, atunci când eventual ajungi în topuri ai nevoie şi de puţin noroc. Dacă un antrenor te are la inimă, atunci te poate lua cu el oriunde şi te poate promova. Una este să fii titular şi cu totul altă poveste este atunci când lustruieşti banca de rezerve. În general, toată lumea îi ţine minte pe cei care dau gol, deci şi aici îţi trebuie şi un picuţ de noroc.

Nu există o reţetă clasică pentru a ajunge un sportiv adevărat, dar oricum, ea trebuie să cuprindă cel puţin două ingrediente, talent şi muncă, pentru că, apoi, norocul poţi să ţi-l faci şi singur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: