Germania:

Numărul solicitanţilor de azil, în scădere cu două treimi în primul trimestru faţă de 2016

Numărul solicitanţilor de azil în Germania a scăzut considerabil la începutul lui 2017, potrivit datelor făcute publice luni de Ministerul de Interne de la Berlin, care arată eficacitatea acordului încheiat în martie 2016 între Uniunea Europeană şi Turcia pentru stoparea migraţiei, transmite Reuters.

În perioada ianuarie-martie, pe teritoriul Germaniei au sosit în jur de 47.300 de persoane, majoritatea din Siria, Irak şi Afganistan. În acelaşi interval, circa 60.000 de migranţi au depus cereri de azil, cu două treimi mai puţini decât în primul trimestru din 2016.

Între lunile ianuarie şi martie, Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a procesat 222.395 de cereri de azil, aproximative jumătate dintre solicitanţi primind acceptul de a rămâne temporar în Germania, dar numai unei cincimi dintre ei fiindu-le acordat statutul de refugiat.

Migranţii sosiţi în Germania sunt mai întâi înregistraţi la centrele de primire, unde trebuie să aştepte luni de zile înainte de a putea completa cereri de azil, o situaţie ce determină o aglomerare foarte mare de cazuri restante.

www.romanidecentenar.ro

Potrivit Ministerului de Interne, la sfârşitul lunii martie aşteptau să fie procesate în jur de 278.000 de cereri.

La sfârşitul anului trecut, un tunisian căruia îi fusese respinsă cererea de azil, a intrat cu un camion furat în mulţimea adunată la un târg de Crăciun din Berlin, atacul soldându-se cu 12 morţi.

Valul masiv de migranţi sosiţi în Germania în ultimii doi ani a erodat popularitatea cancelarului Angela Merkel înaintea alegerilor federale din septembrie a.c., alimentând-o în schimb pe cea a partidului Alternativa pentru Germania (AfD), dreapta populistă şi antiimigraţie. Susţinerea faţă de AfD s-a redus însă după scăderea masivă a numărului de migranţi, partidul fiind cotat în prezent cu procente între 8% şi 11% în intenţiile de vot.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: