Pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane

DSVSA Suceava asigură permanenţa în Vama Siret

Personalul propriu al DSVSA Suceava asigură, începând de vineri şi până la sfârşitul lunii, permanenţa (24 de ore din 24) în Punctul de Trece a Frontierei (PTF) Siret, pentru sporirea vigilenţei şi acordarea sprijinului conform prevederilor legale în vederea intensificării acţiunilor de control în comun, dar şi pentru a preveni introducerea în comunitate a virusului pestei porcine africane, prin transporturile personale, în bagajele călătorilor, a produselor de origine animală.

Potrivit Prefecturii Suceava, măsura a fost dispusă în urma şedinţei de lucru care a avut loc joi la sediul instituţiei şi la care au participat prefectul judeţului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, directorul executiv al DSVSA, Dănuţ Corneanu, şeful PTF Siret, Ilie Lostun, şi şeful Biroului Vamal Suceava, Adrian Ancuţa.

„În contextul confirmării pestei porcine africane în Ucraina, respectiv Republica Moldova, şi pentru a limita răspândirea bolii în comunitate, Comisia Europeană a impus restricţii pentru aceste zone de risc, prin măsuri zoosanitare de combatere a PPA în anumite state. De asemenea, s­au făcut recomandări privind sporirea măsurilor de profilaxie nespecifică pentru pesta porcină africană în România. Sunt expuse judeţele de la graniţa de est şi nord a României, Suceava fiind unul dintre acestea, deoarece în momentul de faţă virusul ar putea evolua oriunde în ţara vecină, Ucraina” arată Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: